septembrie 2004
Azi începeau şcolile pe vremea mea. Not anymore. Dar la şcoală se jucau jocuri gen flori, fete, băieţi, filme şi cântăreţi. Unul din jocurile mai sofisticate jucate prin şi printre bănci era să găseşti legături între chestii. Iată jocul de 15 septembrie.

E ziua de naştere a lui Oliver Stone. Face 58 de ani. Dar si ziua de nastere a lui Tommy Lee Jones. Face tot 58 de ani. Legătura? Stone şi Jones au făcut 3 filme împreună (J.F.K. pentru care TLJ a fost nominalizat la Oscar în 1991, Heaven and Earth-1993 şi NBK-Natural Born Killers-1994).

Dare for more?

Noul film al lui Oliver Stone, Alexander iese în America pe 5 noiembrie. La noi nu se ştie încă când. Problemă de distribuţie. Mega-epic-ul lui Stone, cu un buget de 100 de milioane de dolari a fost filmat în Thailanda, Maroc şi în studio în Anglia. Anthony Hopkins este Ptolemeu (după ce a fost Nixon pentru Stone). Sunt foarte curios cum se va înscrie Stone în genul la modă acum în Hollywood însă pentru mine evenimentul de bază este întoarcerea la muzica de film pentru VANGELIS care a făcut score-ul. Pe site-ul filmului se pot asculta şi 4 minute din muzica lui Vangelis.

Un proiect concurent, al lui Baz Luhrman, cu Leonardo Di Caprio în rolul lui Alexandru, e încă pe rol dar aşteptă să vadă dacă Stone şi-o ia în barbă. Puţină matematică amuzantă de început de an şcolar: Colin Farrell e Alexandru Machidon, zis şi cel mare de stat, Angelina Jolie e mama lui şi Val Kilmer e taică-su. Dacă Colin Farrell are 28 de ani, Angelina 29 şi Val e născut în 1959 calculaţi la ce vârstă s-ar fi născut Alexandru... Mai calculaţi funcţie de coeficienţii: la 25 de ani cucerise 90 % din lume, la 33 a murit. Dacă vă place experimentul puteţi repeta cu Jesus, Mel şi Maia...

Din movieland-ul virtual,
Alin Ludu Dumbravă


PS:
More birthday trivia - links. Ron Shelton împlineşte 59 de ani. Alt prieten al lui Tommy Lee, pentru care acesta l-a jucat pe legendarul jucător de baseball, Cobb (nu Lee J. ci Ty Cobb). Shelton este regizor, scenarist, profilat pe filme sportive, de la golf (Tin Cup), la box (Play it to the Bone), la baschet (White Men Can't Jump şi a scris Blue Chips). De la Blue Chips putea face legătura TLJ - William Friedkin (2 filme, ghici ciupercă ce-i? - unul şi altul) doar că ziua de naştere a lui Friedkin a fost pe 29 august... totuşi, aceiaşi zodie... băieţi feciorelnici, n-ai fi crezut...

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus