septembrie 2010
Asociaţia 4Culture anunţă începerea rezidenţelor internaţionale de dans Jardin d'Europe, care se vor desfăşura la Bucureşti în perioada 27 septembrie - 10 octombrie 2010.

Participanţii din acest an sunt coregrafii Sidney Leoni (Suedia), cu proiectul Undertone, Raul Maia (Portugalia) & Thomas Steyaert (Belgia), cu proiectul The Ballet of Sam Hogue and Augustus Benjamin, Freddie Opoku-Addaie (Marea Britanie), cu proiectul Bespoke, şi Valentina de Piante Niculae (Italia/ România), cu proiectul Past Tense Dance. Rezidenţele includ prezentări work-in-progress deschise publicului, care vor avea loc la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, în cadrul eXplore dance festival, ediţia a V-a, în zilele de 5, 8 şi 10 octombrie 2010, de la orele 19.00 şi 20.00.

Jardin d'Europe este un proiect european dedicat creării unei infrastructuri europene care să susţină profesionalizarea dansatorilor, coregrafilor, practicienilor şi criticilor de dans emergenţi. Obiectivul său principal nu este doar organizarea unor proiecte de artă individuale, ci şi transformarea acestora într-o forţă importantă pe piaţa de dans contemporan din Europa. Jardin d'Europe este organizat ca o reţea de instituţii de dans europene (centre de training în dans, companii de dans sau organizatori de festivaluri), prioritate având ţările din centrul şi estul Europei.

Coordonator Jardin d'Europe: DanceWEB (Viena/Austria)
Co-organizatori: 4CULTURE/RO, Bimeras Culture Foundation/TR, CCN Montpellier/FR, Cullberg Ballet/SE, Lokomotiva/MK, Southbank Centre/UK, Station/YU, Ultima Vez/BE, Workshop Foundation/HU.

Detalii suplimentare sunt disponibile la [email protected], www.4culture.ro şi www.jardindeurope.eu.