decembrie 2010
Cunoscută în peisajul cultural bucureştean, mai ales datorită organizării eXplore dance festival, Asociaţia 4Culture este şi co-organizator al amplului proiect european Jardin d'Europe (2008-2013). Co-finanţat de Programul Cultura 2007-2013, Jardin d'Europe este singurul proiect multi-anual în domeniul dansului contemporan în care România este implicată, alături de nume mari din dansul european precum Cullberg Ballet (Stockholm), danceWEB Viena (Viena) sau Southbank Centre (Londra). Proiectul cuprinde numeroase activităţi, de la rezidenţe, workshop-uri şi burse până la co-producţii şi organizarea unor festivaluri de prestigiu.

Asociaţia 4Culture a organizat în perioada 8-15 decembrie 2010, la Bucureşti, Viena şi Bruxelles co-producţii internaţionale, la care au participat peste 30 de artişti din România, Serbia, Italia, Marea Britanie, Austria, Portugalia şi Belgia. Deşi se bucură de apreciere şi recunoaştere internaţională, prin eforturile întreprinse în vederea sprijinirii tinerilor artişti dansatori şi coregrafi în scopul promovării dansului contemporan din România, Asociaţia 4Culture nu este încă sprijinită pe plan naţional aşa cum ar trebui.

Jardin d'Europe, datorită vizibilităţii create la nivel european se numără printre proiectele de succes cu rezultate artistice durabile. Unul din semnele de normalitate în 2010 este faptul că Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional a sprijinit activităţile de co-producţie Jardin d'Europe, realizate în perioada 8-15 decembrie 2010.

Aşteptăm cu mult interes continuarea activitatilor iniţiate de Asociaţia 4Culture - una din cele mai active organizaţii culturale din România, şi sperăm că pe viitor ecourile excelente de care aceasta se bucură pe plan national si internaţional să ajungă la urechile celor care ar putea să sprijine constant proiecte artistice de valoare.

Activităţile Jardin d'Europe 2010 au fost realizate cu sprijinul Programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene şi Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.
Partener: MNAC

Parteneri media: TVR Cultural, ArtActMagazine, Artboom, Modernism, Port.ro, Liternet, Onlinegallery.ro, veioza arte.

Jardin d'Europe este un proiect european dedicat creării unei infrastructuri europene care să susţină profesionalizarea dansatorilor, coregrafilor, coordonatorilor şi criticilor de dans emergenţi. Obiectivul său principal nu este doar organizarea de proiecte de arta individuale ci şi transformarea acestora într-o forţă de conducere pe piaţa de dans contemporan din Europa. 
Jardin d'Europe este organizată ca o retea de instituţii de dans europene (centre de training de dans, companii de dans sau organizatori de festivaluri) cu prioritate particulară în ţările din centrul şi estul Europei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus