octombrie 2010
Brainstorming, Bucureşti
Stă să plouă, după Lia Bugnar
Regia: Trupa Brainstorming, în colaborare cu Erwin Simsensohn
Cu: Ana Savin, Andreea Popa, Miruna Polezache, Anghel Damian

Prezentare:
Spectacolul Stă să ploua nu anunţă starea vremii, ci încercările unor tineri de a transmite de pe scenă emoţie simplă, dar reală, care te atinge tocmai prin simplitatea şi prospeţimea sa.

Cele trei fete din piesa Liei Bugnar stau cu chirie şi se pregătesc pentru debutul muzical sub numele de Stă să plouă. Un decor obişnuit, devine un motiv ce anunţa viziunea tinerilor actori amatori care îmbracă acţiunea în firesc şi claritate. Fetele curăţă doi cartofi şi o treime pentru fiecare, îi pun la fiert şi îşi dau seama că astăzi vine Paul, proprietarul. Iar ele n-au 200 de dolari pentru chirie. Deşi, aparent lipsit de intrigă consistentă, spectacolul devine un spaţiu unde Gena, Peti şi Cuce pendulează între imaginar şi real, între plată chiriei şi visuri, cu zâmbet sau suspine. Un spaţiu unde firescul devine spectaculos, unde straniul devine obişnuit şi natural, un spaţiu unde nu putem vorbi de lipsă, ci doar de o lipsă a prisosului.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus