noiembrie 2004
Darth Vader: There is no escape. Don't make me destroy you.
(pauză de respiraţie)
Luke, you do not yet realize your importance. You have only begun to discover your power. Join me, and I will complete your training. With our combined strength, we can end this destructive conflict and bring order to the galaxy.
Luke Skywalker
: I'll never join you

Am aştepat rezultatele alegerilor înainte de a mai compune o ştire. Şi între timp am terminat cu vizionarea dvd-ul Star Wars. Documentarul de 2 ore şi jumătate e fabulos (Empire of Dreams de Kevin Burns) şi eu nu am nici o problemă cu schimbările făcute de nenea Lucas. Păcat că n-a putut face şi nişte efecte speciale pentru alegeri. Să fi dizolvat senatul ca-n Coruscent şi să sară gunganii pe voturi în Ohio!!! Pentru că asta ar fi fost cea mai tare realizare a lui ILM. Poate ia Michel Moore Oscar-ul că la Casa Albă Tot Bush a ieşit. Kerry, cu tot aportul Hollywood-ului, nu a câştigat. Fahrenheit 10/3.
Păcat, păcat, Bruce, de cântecul cântat!!!

Eu votez oricum cu George Lucas! Pe 19 mai 2005, dacă nu apuc un sneak preview înainte. Abia aştept să se răzbune Sith-iţii! Numai ei ne pot face dreptate în Bushland.




Deci, dacă nu v-aţi prins încă, veşti din universul Star Wars, acolo unde chiar dacă Imperiul contraatacă, rebelii vor cîştiga şi Vader se va redeem himself (cum spunem asta pe limba lui Ceauşescu?). Ceva în legătură cu funcţia de Catharsis.
Click aici pentru imaginea teaser-poster-ului mult-aşteptat.

Multă lume preferă imaginea fake creată de fani acum aproape o lună, care era oglindă cu teaser-ul la Episodul I. Teaser-poster-ul se vinde în Star Wars shop cu 20 de dolari. Ceea ce e nesemnificativ, pentru că un art-work original la ediţia din 1977 se va vinde la licitaţie pe 4 decembrie între 100.000 şi 250.000 de dolari.

Tam-tam-tadam-dadadam-dadadam (tema este Marşul imperial al lui John Williams)...

A doua zi după scorul din alegeri, pe 4 noiembrie 2004, la 196 de zile până la premieră, pe Hyperforce.net s-a văzut deja teaser-trailer-ul. Apoi pe AOL. De mâine e în cinematografe cu Incredibilii. În America. În Australia e cu Taxi, în Anglia cu Bridget Jones 2 şi în România cu Alien Vs. Predator. Premiera la noi va fi la finalul Ştirilor Pro TV de la ora 19, pe 4 octombrie.

În Teaser-trailer apare şi noul bad guy Tion Meddon, care este de fapt Bruce Spence (din Mad Max II, Dark City, Matrix, Peter Pan). Ne bucurăm mult, cei trei în perioadă, fanii lui Spence din România.

Din hyperspaţiu,
Alin Ludu Dumbravă


PS: după ce s-a întîmplat în America mai e jale şi în Olanda...

Din lumea extrem de reală. În timp ce americanii se pregăteau să numere baloturi şi beau cafea decofeinizată, în Amsterdam un regizor pe nume Theo Van Gogh, stră, stră, strănepot al fratelui lui "one ear" Vincent e împuşcat în plină stradă de un fundamentalist musulman. Van Gogh făcuse un film despre condiţia oprimată a femeii în societăţile musulmane.

Tot în Olanda Verhoeven e operat pe inimă, ceea ce face să se amîne primul lui film olandez în 20 de ani, Zwartboek alias Blackbook. Asta într-o galaxie nu far far away... între timp războaiele clonelor continuă... doar cât am scris eu au anunţat că a murit acest Yoda al palestinienilor, Yasser Arafat!!!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus