martie 2011
Festivalul Internaţional de film NexT, 2011
Festivalul Internaţional de Film NexT relansează concursul de critică iniţiat în 2010, în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur.

Concursul se adresează pasionaţilor de film, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Ei trebuie să scrie o cronică în limba franceză pentru lungmetrajul Cea mai fericită fată din lume (regia Radu Jude, 2009). Perioada pentru înscrieri: 5 - 20 martie 2011.

Festivalul Internaţional al Filmului Francofon de la Namur (Belgia) caută cinefili din ţările francofone pentru a alcătui juriul Émile Cantillon - un juriu tânăr care va acorda premiul pentru Cel mai bun film de debut din competiţia Namur. NexT va desemna şi în 2011 prin concurs reprezentantul României în acest juriu, iar câştigătorul va merge între 30 septembrie - 7 octombrie 2011 la Namur. (Cheltuielile de deplasare, cazare şi masă vor fi acoperite de Festivalul de Film Francofon de la Namur.)

Irina Trocan este câştigătoarea anului trecut iar anul acesta este co-selecţioneră a filmelor din competiţie (alături de Andrei Gorzo).

Mai multe detalii despre modalitatea de înscriere, regulament şi alte informaţii găsiţi pe www.nextfilmfestival.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus