martie 2011
Festivalul George Enescu 2011
În "parada" de atracţii din Festivalul Internaţional "George Enescu" din 2011 sunt şi concertele cu Ton Koopman. Pentru aşa-zişii barochişti, Ton Koopman este bine-cunoscutul dirijor, organist, clavecinist olandez al muzicii vechi. În schimb, pentru publicul din întreaga lume, el este muzicianul care de decenii "modelează frazele aşa cum un magician scoate batiste din joben." (San Francisco Classical Voice)

Compozitori precum Biber, Charpentier, Händel, Mozart, Purcell şi Vivaldi au fost constant incluşi în programul concertelor şi înregistrărilor sale alături de Orchestra Barocă din Amsterdam. A dirijat, de asemenea, foarte multe lucrări de Bach. Iar în slalomul permanent pe care îl face între Europa şi S.U.A., Ton Koopman va fi, de asemenea, invitatul Festivalului George Enescu şi al sălilor de concert din Bucureşti, Sibiu şi Timişoara.


"Porţii" zdravene de muzică de Mozart şi Haydn, alături de ansamblul Virtuozii din Bucureşti sau de Orchestra Barocă din Amsterdam, ce îi aşteaptă pe cei care vor merge la concertele din 15, 22, 23 şi 24 septembrie 2011.

Pentru mai multe detalii, vizualizaţi programul festivalului pe site-ul http://www.festivalenescu.ro/program. Iar dacă vreunul dintre concerte vă surâde, vă amintim că din 15 martie 2011 se dă startul la vânzarea abonamentelor.


Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus