martie 2011
Balkanic Twist, 2011
Ce au în comun cuplul de americani de la A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective şi pictorul Paul Hitter? Poate cel mai important lucru: muzica şi arta lor respiră patima şi înţelesurile profunde ale spiritului balcanic. În mijlocul primăverii, pe 8 şi 9 aprilie, 2011 sunteţi invitaţi la o petrecere balcanică de zile mari, la Godot Café - Teatru, pe Blănari 14, chiar în centrul Bucureştiului. Balkanik Twist este un eveniment organizat de OneDay şi Godot Café - Teatru.

Balcanicii sunt renumiţi pentru că sunt leneşi, certăreti, rareori se ţin de cuvânt şi... ce mai era? Ah, da, ştiu să se distreze şi să se bucure de viaţă ca nimeni alţii!

OneDay şi Godot Café-Teatru ridică paharul în cinstea celui mai viu eveniment la care veţi avea ocazia să participaţi în perioada asta: Balcanic Twist. Pe 8 şi 9 aprilie  2011 vă invităm să vă urcaţi bună dispoziţia pe mese alături de artiştii A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective, Dj Vasile şi pictorul Paul Hitter. Muzică şi pictură, dans şi băutură şi o petrecere de două zile, pe care o s-o ţineţi minte toată viaţa.

Balcanic Twist este locul perfect unde să ne prindem în horă cu personajele din tablourile halucinante şi profunde ale lui Paul Hitter, să călătorim delirant din atmosfera senzuală a deşerturilor americane către ritmurile sârbeşti, greceşti şi româneşti alaturi de A Hack and a Hacksaw, să ne rupem pantofii dansând pe muzica celor de la Shukar Collective şi, dacă mai avem energie - iar în Balcani se găseşte întotdeauna energie pentru muzică şi dans - să întâmpinăm dimineaţa pe ritmurile lui Dj Vasile.
 
Concertul trupei americane A Hack and a Hacksaw are loc cu ocazia lansării noului lor disc, Cervantine. Albumul anterior, The Way the Wind Blows, lansat de A Hack and a Hacksaw în 2006, este parţial înregistrat în satul Zece Prăjini şi conţine piese cântate alături de celebra Fanfară Ciocârlia. A Hawk and A Hacksaw au participat la o serie de festivaluri cunoscute, cum ar fi All Tomorrow's Parties Festival, Roskilde (Den), Pitchfork Music Festival, The Calgary Folk Fest, Wellington Arts Fest (N.Z.). De asemenea, ei au mers în turneu cu Wilco, Calexico, Andrew Bird, of Montreal, Beirut şi Portishead.
http://www.youtube.com/watch?v=aYjfBZxhUzU
http://www.ahawkandahacksaw.net/

A Hack and a Hacksaw


Shukar Collective este un grup românesc bine cunoscut, care combină muzica tradiţională Romanes cu tehnicile moderne de sampling digital. Un mix eclectic de sunete de lingură, butoaie de lemn, acorduri de vioară, bas, acordeon, voci, samplere, scratches, turntables şi bituri. Concertele lor sunt însoţite de proiecţii audiovizuale care fac ca fiecare eveniment să fie unic.
http://www.youtube.com/watch?v=LVLP9Ow7nfM
http://www.myspace.com/shukarcollective
 
Paul Hitter este pictor român ce locuieşte în Munchen şi care a devenit un răsfăţat al galeriilor de artă europene. Tablourile sale sunt surprinzător de vii şi profund ancorate în simbolistica folclorului românesc şi balcanic. Stilul său de pictură se încadrează într-un curent pe care el însuşi l-a iniţiat şi consacrat şi pe care l-a denumit "expresionism balcanic". Atât în România, cât şi în străinătate, lucrările lui au fost primite cu entuziasm, iar expoziţiile sale au reprezentat adevărate evenimente culturale.
http://paulhitter.blogspot.com/

DJ Vasile poate fi numit cu uşurinţă unul din artiştii veterani care a pus bazele muzicii electronice în România. În anul 2000, DJ Vasile se implică într-un proiect ce generează multe controverse, Shukar Collective. Din componenţa acestei trupe mai fac parte şi Dan Handrabur aka Dreamdoktor, Cri Stanciu aka Matze, Mitoş Micleuşanu aka Diafragma, Vlaicu Golcea, Marius Mateşan şi trei «solişti» vocali şi percuţionisti de origine rromă.
http://www.myspace.com/djvasile
 
Godot Café-Teatru păstrează fizionomia unui teatru clasic, fiind singurul cu această structură din Bucureşti. Este un loc gândit cu suflet, cu scenă, cu pian şi în care la bar lucrează studenţi la actorie. Un spaţiu în care pur şi simplu te simţi bine. În fiecare seară pe scena Godot se joacă piese de teatru, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie. Deschis la sfârşitul anului trecut, Godot a adus de la început artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, Amaro Del (din Serbia, în cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Nightloosers - Hanno Hoefer, Marius Mihalache, Irina Sârbu, Teodora Enache, Şuie Paparude, alături de piese de teatru ca Bullets over Lipscani, după texte de Woody Allen, Cu(cu)ienfrunte, un two man show cu Radu Iacoban şi Tudor Istodor, după texte de Eric Bogosian, Gunoierul lui Mimi Brănescu, No One, de Carmen Vioreanu, cu Răzvan Fodor, Adrian Ştefan, Paul Dunca şi Alexandru Secăreanu şi spectacolele de improvizaţie sau stand-up comedy ale deja "clasicilor" Micuţu, Bobo, Cătălin Neamţu, Tania Popa. Din 29 ianuarie, Godot inaugurează şi clubul "Sub scenă". Totul la Godot Café-Teatru se petrece în atmosfera caldă a unei cafenele boeme cu iz interbelic, care deschide fiecare dintre dimineţile de pe Blănari 14. (Rezervări: 0736 41 42 44)
 
Contact:
Echipa Godot | 0727.731.552 | 0721.841.825 | 021.316.16.82 | [email protected] | godotcafeteatru.ro

Cu: A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective, Paul Hitter (pictor)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus