aprilie 2011
Balkanic Twist, 2011
Muzica e peste tot. În lingura de lemn care loveşte masa, în strigătele pătimaşe de amor, în furie şi în exclamaţiile de bucurie. Şi poate că nimeni nu a înţeles asta mai bine ca cei de la Shukar Collective. Cine i-a ascultat a simţit că ritmurile lor spun de fapt o poveste de viaţă, mai sinceră şi mai puternică decât dacă ar fost pusă în cuvinte. Shukar Collective şi Dj Vasile vă aşteaptă la Balcanic Twist sâmbăta asta, la o petrecere care celebrează viaţa aşa cum e ea, brutală, pătimaşă, dar întotdeauna muzicală. Concertul continuă seara de vineri, când americanii de la A Hawk and a Hacksaw, care au cântat cu Beirut şi Portishead şi a căror muzică este influenţată în mare parte de Romica Puceanu, vin să petreacă şi să celebreze spiritul balcanic alături de noi. În deschiderea concertelor, pictorul Paul Hitter crează personajele hipnotice în tablourile sale, într-o expoziţie care va completa printr-o explozie de culoare cele două nopţi balcanice de la Godot Café - Teatru, pe Blănari 14.
 
"Haideţi la petrecere! O să vă cântăm până o să iasă fum şi foc din instrumente", au promis cei de la Shukar.
 
Să ne rupem aşadar pantofii dansând alături de ei şi, dacă mai avem energie - iar în Balcani se găseşte întotdeauna energie pentru dans - să întâmpinăm dimineaţa pe ritmurile lui Dj Vasile.
 
În deschiderea concertului, Paul Hitter vă aşteaptă să vă prindeţi în horă cu personajele hipnotice din tablourile sale. Plecaţi urechea la poveştile lor, abia atunci o să aveţi experienţa unei adevărate nopţi balcanice.
 
Shukar Collective este un grup românesc binecunoscut, care combină muzica tradiţională Romanes cu tehnicile moderne de sampling digital. Un mix eclectic de sunete de lingură, butoaie de lemn, acorduri de vioară, bas, acordeon, voci, samplere, scratches, turntables şi bituri. Concertele lor sunt însoţite de proiecţii audiovizuale care fac ca fiecare eveniment să fie unic.
 
DJ Vasile poate fi numit cu uşurinţă unul din artiştii veterani care a pus bazele muzicii electronice în România. În anul 2000, DJ Vasile se implică într-un proiect ce generează multe controverse, Shukar Collective. Din componenţa acestei trupe mai fac parte şi Dan Handrabur aka Dreamdoktor, Cri Stanciu aka Matze, Mitoş Micleuşanu aka Diafragma, Vlaicu Golcea, Marius Mateşan şi trei «solişti» vocali şi percuţionisti de origine rromă.
 
Evenimentul va incepe la ora 21. Biletele, în valoare de 30 de lei, în picioare şi 50 de lei, la balcon, vor putea fi cumpărate în cele două seri Balkanik Twist, la intrarea Godot Café - Teatru, pe Blănari 14 (în centrul vechi).
 
Balcanic Twist are loc in perioada 8-9 aprilie 2011 la Bucureşti şi îi aduce împreună peartiştii A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective, Dj Vasile şi pictorul Paul Hitter. Muzică şi pictură, dans şi băutură şi o petrecere de două zile, pe care o s-o ţineţi minte toată viaţa.

Evenimentul este organizat de OneDay şi Godot Café - Teatru, cu sprijinul Radio Guerrilla. Parteneri: Dilema Veche, Feeder, Decat o Revista, BestMusic, Neaparat.ro, Modernism.ro, Liternet.ro, Veioza Arte, Metropotam, iConcert şi Kamikaze.
 
Godot Café-Teatru păstrează fizionomia unui teatru clasic, fiind singurul cu această structură din Bucureşti. Este un loc gândit cu suflet, cu scenă, cu pian şi în care la bar lucrează studenţi la actorie. Un spaţiu în care pur şi simplu te simţi bine. În fiecare seară pe scena Godot se joacă piese de teatru, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie. Deschis la sfârşitul anului trecut, Godot a adus de la început artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, Amaro Del (din Serbia, în cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Nightloosers - Hanno Hoefer, Marius Mihalache, Irina Sârbu, Teodora Enache, Şuie Paparude, alături de piese de teatru ca Bullets over Lipscani, după texte de Woody Allen, Cu(cu)ienfrunte, un two man show cu Radu Iacoban şi Tudor Istodor, după texte de Eric Bogosian, Gunoierul lui Mimi Brănescu, No One, de Carmen Vioreanu, cu Răzvan Fodor, Adrian Ştefan, Paul Dunca şi Alexandru Secăreanu şi spectacolele de improvizaţie sau stand-up comedy ale deja "clasicilor" Micuţu, Bobo, Cătălin Neamţu, Tania Popa. Din 29 ianuarie, Godot inaugurează şi clubul "Sub scenă". Totul la Godot Café-Teatru se petrece în atmosfera caldă a unei cafenele boeme cu iz interbelic, care deschide fiecare dintre dimineţile de pe Blănari 14.
 
Mai multe detalii despre eveniment:
 http://oneday.ro/blog/2011/03/28/balkan-twist-89-aprilie-godot/
 
Contact:
Echipa Godot |0751 224 222 |Rezervări: 0736 41 42 44| 021.316.16.82 | [email protected] | godotcafeteatru.ro

Cu: A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective, Paul Hitter (pictor)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus