martie 2011
Festivalul Internaţional de film NexT, 2011
În luna martie, NexT te invită la o proiecţie de scurtmetraje realizate de femei, despre femei. Luni, 21 martie 2011, de la ora 18.00, vino la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38) să vezi o selecţie de filme despre femei ce descoperă pentru prima dată armele seducţiei, femei posesive, femei ce visează la celebritate, femei în căutarea fericirii.

Filmele din program au făcut parte din competiţia Festivalului NexT, în perioada 2007-2010. Durata proiecţiei este de 90 de minute. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile (capacitatea sălii este de aproximativ 150 de locuri). Proiecţia este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român. 

Cea de-a cincea ediţie a Festivalul Internaţional de Film NexT va avea loc între 6 şi 10 aprilie 2011, în Bucureşti, la Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu şi Mansarda Cărtureşti.  

Grown Up / Femeie în toată firea
Israel, 2008, 20', color, regia Dana Neuberg

Shira, o tânără de 15 ani, învaţă o lecţie importantă despre noua ei putere ca femeie. Aflată în perioada dificilă dintre copilărie şi adolescenţă, Shira descoperă lumea sexualităţii, a geloziei şi a seducţiei. Când prietenul mamei ei ajunge mai devreme la întâlnire, seara scapă de sub control şi multe limite sunt încălcate.


Happiness / Fericire
USA, 2006, 11', 35 mm, color, regia Sophie Barthes

Este fericirea de vânzare? Într-o seară, dupa serviciu, Iwona intră într-un magazin ciudat şi cumpără o cutie cu fericire, cu care trebuie să se decidă ce vrea să facă.

Candy Darling
Belgia, 2008, 27', color, regia Silvia Defrance

Peste o comunitate matriarhală mică şi izolată, situată în deşert, domneşte Mama, o maşteră maniacă şi frustrată. Pentru a-şi păstra puterea asupra lui Candy Darling şi Daddy Cane, aceasta creează intenţionat un infern psihologic, care îi duce pe toţi protagoniştii în pragul nebuniei, iar descompunerea absolută devine inevitabilă.


Cleaning Lady's Dreams / Visele unei femei de serviciu
Belgia, 2007, 15', color, regia Banu Akseki

De dimineaţă până seara, Gul dă cu aspiratorul, freacă şi curăţă. Mereu în slujba altora, viaţa ei se scurge făra nicio bucurie. Întâmplător, Gul îşi întrezăreşte singurătatea şi disperarea propriului suflet.


The Ballad of Betty & Joe / Balada lui Betty & Joe
Australia, 2008, 12', color, regia Martha Ansara

În fiecare dimineaţă, Betty cutreieră oraşul pentru a li se alătura colegilor ei cântăreţi ambulanţi în pasajul subteran, încercând să-şi câştige traiul. Dar câştigurile ei sunt modeste şi, ca situaţia să fie şi mai rea, noul paznic, Joe, încearcă să-i confişte vioara. În timp ce Betty viseaza la glorie şi bani, Joe visează la dopuri de urechi - ceva, ceva tot o ieşi.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus