decembrie 2004
Concert de Crăciun Angela Gheorghiu 2004
După zece ani de absenţă de pe scenele României, timp în care, răsfăţată şi aclamată atât de publicul de peste hotare, cât şi de critica internaţională de specialitate, şi-a construit o carieră impresionantă în străinătate, soprana Angela Gheorghiu vine la Bucureşti pentru a susţine un spectacol de excepţie.

Pe 23 decembrie, cu începere de la orele 19.00, la Sala Palatului, melomanii care o aşteaptă de multe vreme pe Angela Gheorghiu să concerteze în România vor putea asista la o seară magică, un adevărat eveniment monden al sfârşitului de an. Într-o producţie excepţională, acompaniată de Corul Naţional Madrigal şi de Orchestra Naţională Radio, Angela Gheorghiu va oferi un adevărat regal publicului românesc, cu un repertoriu conţinând atât cântece de Crăciun, cât şi arii celebre de operă, cu care artista care a cucerit inimile publicului din lumea întreagă.

Născută la Adjud, Angela Gheorghiu a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti. În 1992 a debutat internaţional, la Opera Regală din Londra, Covent Garden, cu Boema de Puccini. În acelaşi an, cântă şi pe scenele renumitelor opere Metropolitan din New York, şi Staatsoper din Viena.

Cariera artistei se lansează spectaculos 2 ani mai tarziu. În noiembrie 1994, Angela Gheorghiu - pe atunci o soprană puţin cunoscută, cu un nume greu de pronunţat pentru britanici - îşi face apariţia într-o nouă montare La Traviata de Verdi şi redefineşte clişeul "succes peste noapte". Postul de televiziune BBC îşi anulează toate programele pentru a transmite în direct spectacolul, casa de discuri Decca Records scoate în timp record pe piaţă o înregistrare a cărei lansare ar fi durat, altminteri, luni de zile, iar ziarele din Marea Britanie se umplu de cronici entuziaste la adresa artistei. Chiar dacă mass-media mai fabrică uneori "vedete", doar adevăratele valori rezistă în timp şi Angela Gheorghiu o dovedeşte din plin. "Eu sunt o artistă care prinde viaţă pe scenă. Restul este legendă, pe care sper să o scrie alţii pentru mine", afirmă soprana, care este adorată la Covent Garden.

Vocea sa unică şi prezenţa sa scenică deosebită au impus-o pe Angela Gheorghiu drept un mare nume al muzicii lirice internaţionale. A cântat pe cele mai prestigioase scene de operă din întreaga lume, câştigând nenumărate premii pentru activitatea artistică desfăşurată. Este totodată una dintre puţinele cântăreţe de operă care au reuşit să se impună şi pe platourile de filmare. Filmul Tosca, lansat în cinematografele din întreaga lume, i-a adus sopranei nenumărate elogii: "Este una dintre cele mai senzuale TOSCA imaginabile... Pasiunea şi frumuseţea Angelei Gheorghiu sunt ideale pentru rolul TOSCA. E ca şi când cele mai bune trăsături ale lui Callas şi Tebaldi s-au reunit într-o singură persoană" (Opera News, SUA).

Concertul de la sfârşitul lunii decembrie este organizat de Events, cu sprijinul EMI Classics Romania/ERA Business.

Biletele vor fi puse în vânzare la casele de bilete ale Sălii Palatului, începând din data de 8 decembrie. Rezervări se pot face la numărul de telefon 327 36 13 / 327 36 15.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus