decembrie 2004
Concert de Crăciun Angela Gheorghiu 2004
Angela Gheorghiu, cea mai bine cotată soprană a momentului din întreaga lume, vine la Bucureşti pentru un recital de excepţie alături de Corul Madrigal şi de Orchestra Naţională Radio. Pe 23 decembrie, de la orele 19.00, la Sala Palatului, melomanii au ocazia să audă vocea care ridică în picioare sălile de operă din întreaga lume, într-un concert care se întâmplă o dată în viaţă. "Aştept cu emoţie reîntâlnirea cu primul meu public", declară soprana, după zece ani de absenţă de pe scenele României.

Într-o producţie excepţională, acompaniată de Corul Naţional Madrigal şi de Orchestra Naţională Radio, Angela Gheorghiu va oferi un adevărat regal publicului românesc. Orchestra Radio îl va avea la pupitru pe Dirijorul Eugene Kohn, actualmente Director Muzical Emerit al operei Puerto Rico Symphony. Maestrul Kohn dirijează înregistrări video şi pe CD alături de Placido Domingo, şi recent şi-a interpretat propriul rol ca acompaniatorul Mariei Callas în filmul lui Zefirelli Callas Forever, jucând alături de Fanny Ardent şi Jeremy Irons.

Repertoriul concertului va conţine cântece celebre de Crăciun, precum O, ce veste minunată, sau Sus la poarta raiului, cât şi arii celebre de operă, din Carmen de Bizet sau Tosca de Puccini, cu care artista şi-a cucerit admiratorii din întreaga lume. Angela Gheorghiu va interpreta de asemenea şi compoziţii semnate de soţul ei, tenorul Roberto Alagna, precum Gentil Pere Noel sau Sognare.

Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna s-au întâlnit în 1992 la Covent Garden, când jucau în Boema, şi s-au căsătorit în 1996. Au devenit imediat "cuplul de aur al operei", şi au fost identificaţi cu viitorul muzicii de gen, fiind atât în viaţă, cât şi pe scenă una dintre cele mai cunoscute şi de succes perechi. Pentru public cel puţin, povestea căsătoriei lor seamănă cu un basm al timpurilor moderne. Roberto Alagna este considerat cel mai expresiv dintre tenorii romantici, iar Angela Gheorghiu este cea mai dramatică şi mai bine cotată soprană la momentul actual - împreună, formează un tandem exploziv. Roberto Alagna spune despre soţia sa, după studierea îndelungată a înregistrărilor Mariei Callas, realizate când avea vârsta Angelei "Angela este mult mai bună, mult mai expresivă şi mai frumoasă, şi chiar mai dramatică". Cei doi sunt adesea comparaţi de presa britanică cu cuplul David Beckham şi Victoria Adams (fosta membră a trupei Spice Girls), şi admit că au în comun o ambiţie foarte puternică, care îi conduce.

Pentru concertul din decembrie, Angela Gheorghiu va petrece şase zile în România, începând din data de 19 decembrie, până pe 24. Soprana va avea un program foarte încărcat, începând cu conferinţa de presă de pe data de 21, şi continuând cu repetiţiile care vor avea loc în zilele dinaintea concertului, incluzând şi ziua evenimentului. Angela Gheorghiu va locui pe durata şederii în Bucureşti la hotelul Crowne Plaza.

Concertul extraordinar de Crăciun Angela Gheorghiu este oferit de Bancpost, şi produs de compania Events, cu sprijinul EMI/Era Business. Biletele se găsesc la casele de bilete ale Sălii Palatului, Operei Naţionale, Teatrului de Operetă "Ion Dacian", Teatrului Naţional Bucureşti şi la Agenţiile Eurolines din ţară. Rezervări la 021 327 36 15.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus