iulie 2011
Festivalul George Enescu 2011
Artiştii români vor fi reprezentaţi cu success la Festivalul Internaţional George Enescu şi de Cvartetul de coarde Voces, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri din lume. Cu acest prilej, cvartetul Voces va lansa - în premieră mondială - înregistrarea Integralei cvartetelor de Beethoven -live recordings pe 9 CD-uri.

Lăudaţi de însuşi Norbert Brainin, prim-violonist în cvartetul londonez Amadeus,  ca fiind "Excelenţi ambasadori ai ţării lor", artiştii ieşeni din Cvartetul Voces au în spate o carieră muzicală de peste trei decenii. Fondat în anul 1973, Cvartetul Voces este considerat a fi cel mai valoros ansamblu românesc si printre primele cinci formatii de acest gen din lume.

De-a lungul timpului, Cvartetul Voces a fost invitat la festivaluri din mari centre muzicale ca Bayreuth, Salzburg, Sienna şi Toronto. Excelenţa este dovedită şi de concursurile naţionale şi internaţionale câştigate de Cvartetul Voces. Ansamblul a câştigat printre altele Premiul I la Colmar (Franţa, 1974) şi Medalia de Argint la Bordeaux  (Franţa, 1976).

Repertoriul ansamblului este deosebit de vast, cuprinzând opere diverse, de la muzica clasică la cea contemporană. O altă realizare a Cvartetului Voces este înregistrarea integralei lucrărilor camerale de George Enescu, în colaborare cu casa de discuri Electrecord. Membrii Cvartetului Voces  susţin în prezent o importantă activitate didactică în cadrul Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi , fiind şi profesori de onoare ai Academiei de Muzică din Cluj. Cvartetul Voces se află sub comanda dirijorului Bujor Prelipceanu şi este ansamblul rezident al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Reamintim că vineri, 16 septembrie 2011, Cvartetul Voces va susţine un concert la Iaşi, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, din operele lui E. Chausson şi W.A. Mozart. Tot în cadrul Festivalului George Enescu, Cvartetul Voces va susţine şi duminică, 18 septembrie 2011, un concert în Bucureşti, la Ateneul Român, cu acelaşi program artistic, avându-i invitaţi pe Horia Mihail şi Alexandru Tomescu.

A XX-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu are loc intre 1 si 25 septembrie 2011 în Bucureşti, dar şi in Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara. Pentru mai multe informaţii despre Festivalul Internaţional George Enescu, puteti accesa site-ul www.festivalenescu.ro.

Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus