septembrie 2011
Festivalul George Enescu 2011
Pariul zilei s-a numit Simfonia Fantastică de Berlioz în varianta Residentie Orkest Haga şi Christian Badea. Pariu pentru că mi-am dorit să ajung şi am pus rămăşag cu mine însumi că o voi face, chiar dacă, la ora aceea, eu eram în studio cu Cătălin Ionescu-Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti.
Graţie colegei mele, Valentina Băinţan, coordonatoarea înregistrării de la Sala Palatului (ce bine e să ai pile!), am aflat că la 21:30 începuse partea a III-a, iar pe mine mă interesa în mod deosebit a V-a. Exact la începutul ei am intrat şi eu în sală.
Are ceva această muzică îndrăcită a lui Berlioz ce rezonează puternic cu mine. Să fie legenda naşterii ei din aburi de absint şi de opium, să fie orchestraţia genială, să fie subiectul ocult? Cert e că Songe d'une nuit de Sabbat se numără printre partiturile pe care nu le-aş concepe niciodată altfel decât perfecte.
00:13. Songe d'une nuit de Festival. Ora la care închid documentul, îl trimit şi dau stingerea. Mâine, 3 septembrie 2011, (azi, de fapt), am marea bucurie de a dialoga la Jurnal cu Gigi Căciuleanu despre Noche Bach, apoi vreau să merg la Venice Baroque Orchestra cu Giuliano Carmignola. Ne vedem la Ateneu la 22:30?


(Marius Constantinescu este realizatorul Jurnalului la TVR Cultural, difuzat în fiecare seară la ora 21 şi în reluare a doua zi de la ora 12.)
Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus