septembrie 2011
Filmul Din dragoste cu cele mai bune intenţii, scris şi regizat de Adrian Sitaru, va fi proiectat săptămâna aceasta în avanpremieră naţională la Filmul de Piatra. Festivalul se va desfăşura între 2-4 septembrie 2011 în Piatra Neamţ.
 
Lungmetrajul a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de Film de la Locarno, unde a câştigat Premiul pentru cea mai bună regie şi premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Bogdan Dumitrache. Din dragoste, cu cele mai bune intenţii este cel de-al doilea succes al regizorului Adrian Sitaru la Locarno, după ce scurtmetrajul  său, Valuri a câştigat în 2007 "Leopardul de Aur" în secţiunea Leopards of Tomorrow.
 
Din dragoste, cu cele mai bune intenţii spune povestea lui Alex, un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa fiului îngrijorat iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii.
 
 
Bogdan Dumitrache interpretează rolul principal alături de Nataşa Raab, Marian Râlea şi Alina Grigore.
 
Filmul este o producţie Hi Film în co-producţie cu Cor Leonis Films şi 4Proof Film în asociere cu Movie Partners in Motion, realizat cu sprijinul Eurimages, CNC, TVR, Zenith Media, Vision Team, Saint Audio Studio, Teleclub, Cityplex, See Cinema Network, Centrul Cultural Maghiar, Furniture Design, cu participarea HBO România.
 
Filmul a fost dezvoltat în cadrul secţiunii Cinéfondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Binger Lab, Sofia Meetings, Cinemart.
 
Din dragoste cu cele mai bune intenţii va ajunge pe marile ecrane din România în toamna anului 2011, fiind distribuit de Parada Film.
 
 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus