septembrie 2011
Festivalul George Enescu 2011
Dragă Răzvan, nu ştiu dacă îţi dai seama, dar în seara asta voi scrie despre... tine. Despre entuziasmul tău pe care încerci să îl temperezi sub ochiul camerelor şi care dă pe afară ca un borcan prea plin. Ai văzut Noche Bach de trei ori şi, dacă ar mai fi fost şi o patra reprezentaţie, ai fi văzut-o şi pe aceea, nu? Ţi s-a pus nodul în gât şi te-ai luptat cu lacrimile şi ai mărturisit asta şi îţi mulţumesc. Ştii că atunci când am adus discuţia despre Christian Zacharias şi Orchestre de Chambre de Lausanne ţi-au licărit ochii ca unui copil faţă în faţă cu bradul de Crăciun?
Răzvan Penescu, Mihaela Iancu, Beatrice Lăpădat (Argerich, sic!), Marcel Frandeş, Cătălin Sava şi, cu voia Dv., subsemnatul - iată nucleul Festivalului Internaţional "George Enescu" chiar aici, pe LiterNet.ro. Sunt cronici ample, dar şi impresii, păreri, crâmpeie de atmosferă, întâlniri de noapte (dar nu şi de taină) în faţa Ateneului, păsuiri ("lasă-mă să îţi dau textul mâine, că azi e prea târziu!") şi mulţumiri. Mulţumirea unui lucru făcut cu drag.
Azi, 8 septembrie 2011, m-am hotărât să fiu puţin nebun. Vreau să văd dacă norocul poate fi forţat cu un interviu foarte important la ora 17:00, urmat de un concert la fel de important (pe care îl prezint, nu doar îl văd) la ora 19:00. Nu am putut să renunţ la interviul cu Nikolaj Znaider (Alina, iartă-mă, dacă mă citeşti), iar Madrigalul de la Sala Radio e un proiect apropiat, după cum am mai spus deja. Ce ziceţi, îmi ies socotelile? Ţineţi-mi pumnii!
La mulţi ani tuturor Mariilor, dar uneia în mod cu totul special! :)
 
(Marius Constantinescu este realizatorul Jurnalului la TVR Cultural, difuzat în fiecare seară la ora 21 şi în reluare a doua zi de la ora 12.)


Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus