septembrie 2011
Festivalul George Enescu 2011
"Poate reuşeşti să ajungi mâine seară (12 septembrie 2011). Gergiev a fost absolut divin" îmi scria aseară colega mea, Valentina Băinţan, cea care coordonează toate preluările de la Sala Palatului. Şi ea ştie că marea mea frustrare e că nu pot ajunge la cele mai multe concerte de la 19:30 din cauza Jurnalului, plasat taman în mijlocul lor, adică la ora 21. Şi ea ştie că am o predilecţie specială pentru Tablourile dintr-o expoziţie de Mussorgsky / Ravel şi pentru felul în care le aşează în ramă energicul Valery Gergiev. Aşadar, pariul pentru seară se cheamă "a prinde sau a nu mai prinde măcar Baba Yaga şi Marea poartă a Kievului". Veţi fi în sală? V-aţi asigurat invidia mea cel puţin până la sfârşitul anului.
Azi nu am avut nici invitat de Festival în Jurnal, ci doar Agenda, cuprinzătoare şi vioaie, alcătuită de colegii mei de redacţie şi proiectată profi de Cătălin Sava. Chapeau, doamnelor şi domnilor!
Mâine dimineaţă mă reîntâlnesc cu Lawrence Foster. Am o poveste frumoasă cu el de acum patru ani, dar v-o istorisesc după interviu.
Şi totuşi, Tablouri dintr-o expoziţie... Dragi colegi, nu puteţi da Jurnalul o seară fără prezentator?!?
Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus