Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Noche Bach

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Despre vibraţii zguduitoare la Noche Bach, în Timişoara


septembrie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Într-o Duminică de ieri - nici nu contează care ieri, pentru că e un ieri pe care o să-l iau cu mine în fiecare zi - am trăit prin toate venele Noche Bach a lui Gigi Căciuleanu. Ţintuită de scaun, cu emoţiile şubrede şi un pântec de cinci luni m-am aşezat într-o lume pestriţă, printre dame cochete şi vârste fragede să trăiesc idei. Ştiam că tot ce vine de la Gigi e trăit şi strecurat prin filtrele lui de om cu aripi. Om cu IDEI. Noche Bach e o simfonie a trupurilor, o desfătare a unui complex minunat de sentimente care-şi face cuib în suflete antrenate de vibraţii zguduitoare. E o nebunie, e plutire, e freamăt şi senzaţii tari de a-ţi dirija corpul într-o întâlnire supremă cu sunetul, cu mişcarea. E o simfonie în alb şi în negru, totuşi plină de nuanţe de A FI. Te ţine în scaun, cu suflul gâtuit, îţi şterge amintiri, te face prezent acolo şi atunci în trupurile balerinilor, în sudoarea lor care dansează în aer perfect împrăştiată.
 
Gigi a coregrafiat notele muzicale, l-a invitat pe Bach să fie animus pentru balerini şi dirijor pentru emoţiile spectatorului. Cu sunetul funicându-mi pe piele, cu pântecu-mi vibrând şi el odată cu emoţiile mele, am simţit cum rar mai simte spectatorul. Am luat ce rar mi se mai oferă de la o scenă plină. Minunat, pur şi simplu altă dimensiune adusă într-o sală de teatru care, cel mai des, din păcate, e doar o sală de teatru. În duminica de ieri, sala asta a fost un incubator de emoţii , o frăţie a simţurilor, trezite dintr-un somn cotidian de către un om cu aripi.
 
Ajunsă acasă nu mi-am plus bluza de pijama. M-am gândit că, la fel ca şi lui Gigi, îmi vor creşte aripi, după tot ce-am trăit la Noche Bach. Toate articolele despre Noche Bach
 Toate articolele despre Festivalul George Enescu 2011


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Violeta Ştefan


Alte articole

 Fibonacci-Bach, matematica lui Gigi Căciuleanu - Noche Bach la Festivalul Enescu, 2011, Iulia Popovici
 Liturghie pentru învierea cărnii - Noche Bach, Beatrice Lăpădat
 Jurnal de agendist (IV). Noche Bach - Festivalul Enescu, 2011, Cătălin Sava
 Oglinda - Noche Bach la Festivalul Enescu, 2011, Mihaela Iancu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer