Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de Film Documentar One World România, 2012

Ultima zi de proiecţii la One World Romania, 2012


martie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Duminică, 18 martie 2012, încheiem cea de-a 5-a ediţie a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania. Vă aşteptăm începând cu ora 14:00 la Cinema Corso, Eforie, Union, iar seara la proiecţiile speciale de la Sala Horia Bernea (Muzeul Ţăranului Român).

Ca şi anul trecut vom arăta un documentar românesc aflat încă în lucru: aici... adică acolo, debutul regizoarei Laura Căpăţână-Juller. Proiecţia va avea loc la Muzeul Ţăranului Român, la ora 18:00. Laura le-a însoţit pe Ani şi pe Sanda, două fete din Maramureş, timp de 3 ani, urmărind cu delicateţe şi talent frământările unor copile devenite adolescente în absenţa părinţilor.
Părinţii fetelor sunt la muncă în Spania, ca atâţia alţi români. Când au plecat, proiectul lor comun arăta promiţător: cu banii din Spania, vor construi o casă în care toată familia se va simţi bine. După mai bine de zece ani, socoteala de-acasă nu pare să se fi potrivit însă cu realitatea; iar casa e departe de a fi gata.

De la ora 20:30, avem ultima proiecţie specială din ediţia 2012 - documentarul britanic The Real Social Network. Filmul este un portret proaspăt al noii generaţii a protestului, crescută în era virtuală. Regizorii filmului au participat ei înşişi la mişcările protestatare britanice din 2010-2011, declanşate ca reacţie la mărirea taxelor de şcolarizare în universităţi. După proiecţie vom avea o scurtă dezbatere, la care vor participa realizatoarele filmului: Isis Thompson, Ludovica Fales şi Adelina Bichiş.

Recomandarea zilei: The Good Life / Cinema Union / 14:00
Două doamne - mamă şi fiică - trăiesc pe coasta însorită a Portugaliei. De-a lungul vieţii, au avut mulţi bani, destui cât să trăiască o viaţă bună - fără muncă şi cu multă distracţie. Dar acum au o problemă: averea s-a epuizat! O viaţă fără griji e înlocuită de spectrul facturilor neplătite şi de spaima de a nu fi în stare să achite următoarea chirie. Mama primeşte o pensie de la guvernul danez, dar asta reprezintă foarte puţin pentru două femei obişnuite să îşi facă toate poftele. Aşa că Anne Mette şi mama ei împrumută bani de la prieteni, fac cumpărăturile pe credit la magazinul de cartier şi îşi plătesc dentistul cu un tablou.

Pe site-ul nostru puteţi vedea fotografii şi clipuri video din timpul festivalului: http://oneworld.ro/2012/l/ro/galerie/video/ / http://oneworld.ro/2012/l/ro/galerie/foto/.

Descarcă broşura One World Romania, 2012 aici.. Toate articolele despre Festivalul de Film Documentar One World România, 2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Lansarea colecţiei de DVD-uri - Documentarele One World Romania, 2012, Comunicat de presă
 Festivaluri de film la Bucureşti - One World Romania, 2012, Ileana Bîrsan, Florin Barbu
 One World, Many Revolutions - One World Romania, 2012, Mihai Brezeanu
 Impresii şi expresii la One World Romania, 2012, Mirona Radu
 Cronica de 5 rînduri: Vol special / Zbor special - One World Romania, 2012, Manuela Zipişi
 Toate articolele despre Festivalul de Film Documentar One World România, 2012


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer