noiembrie 2011
Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie, 2011
Festivalul internaţional al teatrului de animaţie
Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie
Ediţia a 7-a, 24 noiembrie - 4 decembrie 2011
 

Şi a fost ziua intâi a celei de a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie!

Organizată de Teatrul de Animaţie ŢĂNDĂRICĂ şi Primăria Municipiului Bucureşti, manifestarea  ce se va desfăşura timp de 11 zile va reuni trupe de profil atât din ţară cât şi din străinătate.

Deschiderea a făcut-o Teatrul de marionete din Arad cu spectacolul Tovarăşul de drum, ce are la bază o poveste mai puţin cunoscută a lui H.C. Andersen, transpusă de regizorul Radu Dinulescu in tehnica 3D şi care este o pledoarie sensibilă despre prietenie şi înţelegere. Actorii marionetişti Carmen Mărginean, Adina Doba şi Cristian Bordaş au însufleţit cu măiestrie marionetele cu fire scurte ce spun istoria lui Andersen. Carmen Mărginean a susţinut un atelier despre arta marionetei in care studenţii de la secţia Arta actorului mănuitor de păpuşi şi marionette au avut ocazia să vadă pe viu şi să se "joace" cu unele dintre marionetele preferate ale actriţei arădene. Carmen Mărginean a fost cea care a primit Premiul Michaela Tonitza Iordache de excelenţă în animaţia romănească, oferit de Teatrul de Animaţie Ţăndărică, Primăria Municipiului Bucureşti şi UNIMA Romănia. Acest premiu instituit în anul 2000 şi care din acest an poartă numele unui reputat om de teatru, fost director timp de 12 ani la Ţăndărică, cadru didactic şi iniţiatoarea secţiei de profil de la UNATC, recompensează talentul, priceperea, dăruirea, măiestria. Carmen Mărginean, interpretă a peste 100 de roluri intr-o carieră de peste 30 de ani se alătură galeriei celor aleşi.



Sala Anima Studio, aflată la etajul patru al clădirii teatrului, s-a dovedit din nou neîncăpătoare pentru cei care au dorit să vadă sau să revadă spectacolul pentru adulţi Candid, în regia lui Cristian Pepino, multi premiat la diverse competiţii interne şi internaţionale.

În următoarele zile, evenimentele se vor succeda într-un ritm alert. Vineri, Teatrul "Gulliver" din Galaţi va prezenta Poveste de Crăciun, oferind un cadou pentru copiii cuminţi care-l aşteaptă pe Moşu\' cu emoţie. Daniela Drăgulescu, scenografă cunoscută va avea un vernisaj cu o selecţie din cele mai cunoscute lucrări ale ei. Teatrul Atelie 313 din Sofia va juca în încheierea celei de a doua zile, spectacolul Lacul lebedelor, ce are la bază baletul lui P.I.Ceaikovski şi o poveste germană ce ne vorbeşte despre iubire, despre lupta dintre bine şi rău, lumină şi întuneric.

Vă aşteptăm zi de zi la Ţăndărică!

 

Descarcă programul Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus