decembrie 2011
Turneul naţional extraordinar Cele trei dive, 2011
Trei seri extraordinare, săli pline, peste 3000 de spectatori în extaz, aplauze minute în şir, 2000 de kilometri parcurşi, oboseală, dar şi o imensă bucurie, acesta ar fi bilanţul de până acum al turneului naţional extraordinar Cele trei dive.

Cel de-al treilea recital şi ultimul din ţară a avut loc la Timişoara, miercuri, 17 decembrie 2011, şi a făcut sala Capitol a Filarmonicii neîncăpătoare, iar cei ce au venit au avut numai motive de bucurie. Mezzo-soprana Ruxandra Donose, sopranele Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva, alături de pianistul Horia Mihail au oferit un recital cu arii celebre, uverturi şi duete din opere, adevărate bijuterii solistice, fiecare cu strălucirea dată de farmecul interpretării si apariţiei scenice a fiecăreia dintre dive. Seara s-a încheiat cu Noel de Adolphe Adam cântat de toate trei, un moment care a smuls publicului minute întregi de aplauze. 


"Eu sunt un mare fan al postului Radio România Cultural şi ascult emisiunea de operă întotdeauna. Acest turneu a fost intens promovat ceea ce m-a determinat să vin la recital. Pentru noi este cel mai frumos dar de sărbători'', a declarat o spectatoare timişoreană. O alta spune: ''Am fost vrăjită de frumuseţea vocilor, dar şi de apariţia scenică a celor trei doamne. Experienţa lor pe cele mai mari scene ale lumii este evidentă. A fost un spectacol extraordinar''. Pianistul Horia Mihail a fost la fel de apreciat de spectatori: ''Pe Horia Mihail l-am admirat în calitate de solist de mai multe ori. Acum a fost cel puţin la fel de extraordinar. Este un mare talent şi un mare muzician''.

Cele trei dive au mărturisit la unison bucuria de a fi cântat exigentului public din ţara lor: "Aici avem cele mai mari emoţii. Dar cea mai mare bucurie este atunci când ne uităm în sală şi vedem priviri calde, chipuri fericite.'' Oltea Şerban-Pârâu, redactor şef Radio România Cultural a declarat : "Succesul acestui turneu este o dovadă în plus a faptului că trebuie să ducem mai departe ideea postului nostru de radio de a demonstra că a fi "născut în România" poate însemna şi foarte multe lucruri pozitive. Iar generozitatea celor patru muzicieni de a oferi acest minunat concert de Crăciun publicului din 3 mari oraşe ale ţării în afară de Bucureşti a fost răsplătită pe deplin de reacţia publicului."


Turneul naţional a fost susţinut de Radio România şi se va încheia cu concertul de la  Sala Radio, Bucureşti, pe 23 decembrie 2011, ora 19, împreună cu Orchestra Naţională Radio, dirijată de Iurie Florea. S-au anunţat deja aproximativ 1000 de spectatori.

Organizatori: Radio România Cultural şi asociaţia culturală Accendo.
Coproducători: TVR 3, Radio România Regional (TVR Iaşi şi Radio Iaşi, TVR Cluj şi Radio Cluj, TVR Timişoara şi Radio Timişoara).
Sponsor: JTI
Partener: Readers Cafe
Cu susţinerea: Athenee Palace Hilton, Nissa, Cercul militar naţional la aniversarea a 135 de ani de existenţă, Sonja Handmade Jewellery, Ramada Majestic
Parteneri: Directia Formaţii Muzicale, Filarmonica din Iaşi, Opera Maghiară din Cluj, Filarmonica din Timişoara
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Bucureşti FM, Şapte seri, România Liberă, Academia Caţavencu, Tabu, Be Where, Observator Cultural, Hotnews, VIP, Librăriile Humanitas şi site-urile Liternet, Agenţia de carte, artactmagazine, online gallery.
Detalii pe www.celetreidive.ro


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus