martie 2012
Festivalul de Film Documentar One World România, 2012
Vineri seara, 16 martie 2012, a fost mobilizare generală la One World Romania - la prezentarea Voina Wanted de la MNAC am umplut până la refuz sala cu public entuziast şi curtea muzeului cu poliţişti (poate nu la fel de entuziaşti...).

La proiecţia de la Muzeul Ţăranului Român, Jennifer Fox a cucerit publicul cu povestea emoţionantă din Flying: Confessions of a Free Woman. În jur de 400 de oameni au petrecut 4 ore la proiecţia a trei dintre episoadele seriei şi la sesiunea de întrebări şi răspunsuri cu regizoarea.

Festivalul v-a pregătit un weekend pe cinste! Sâmbătă, 17 martie 2012, de la ora 12:00 vă aşteptăm la dezbaterea Ocupă şi filmează!, la Facultatea de Istorie. Vom discuta despre cum se pot folosi uneltele moderne de comunicare în mişcările de protest, pornind de la filmul The Real Social Network. Regizoarele documentarului, Ludovica Fales şi Isis Thompson sunt aici să vorbească despre experienţa Occupy de la Londra, alături de un activist de la take the square din Madrid. Prietenii de la Miliţia Spirituală şi ActiveWatch vor aduce discuţia către protestele din România.

Aşa cum v-aţi obişnuit deja, la Muzeul Ţăranului Român avem două proiecţii speciale. De la ora 18:00 vedem documentarul Justice for Sergei, povestea lui Sergei Magnitsky, un avocat rus care a murit într-un centru de detenţie de la Moscova, în circumstanţe teribile, în noiembrie 2009. După film, cei doi membri ai grupului Voina vor sta de vorbă cu publicul despre film şi situaţia politică actuală din Rusia. Tot la Muzeul Ţăranului Român, de la ora 20:30, încheiem retrospectiva Jennifer Fox cu filmul său, My Reincarnation.

Sâmbătă seară avem o surpriză pentru publicul One World Romania. Protagonista documentarului Sumna's Letter, Hanna Star a ajuns la Bucureşti vineri după-amiază şi va fi prezentă pentru discuţii cu publicul după proiecţia de la Cinema Corso.

Recomandarea zilei: Sumna's Letter / Cinema Corso / 20:00
În Israel, aproape 2% dintre copiii din internate sunt adoptaţi, fiind abandonaţi de două ori: de către părinţii lor biologici şi de cei adoptivi. Eroina filmului, cunoscută sub numele de Hanna Star, este unul dintre aceşti copii. La aproape 18 ani, după încă o ceartă aprinsă cu părinţii ei adoptivi, este hotărâtă să descopere adevărul despre familia sa biologică şi angajează un detectiv particular. Detectivul depistează o femeie care pare să fie mama Hannei: aceasta trăieşte în România. Deşi nu ştie dacă se va putea întâlni cu prezumtiva sa mamă, se îndreaptă spre oraşul său natal, Buzău. În căutarea adevăratei sale identităţi, Hanna se pierde între trecut şi prezent, între mama ei biologică şi cea adoptivă.

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociaţia One World Romania & Centrul Ceh Bucureşti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
SUSTINUT DE: Pilsner Urquell
CU SPRIJINUL: Centrul Naţional al Cinematografiei, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Institutul Cultural Român, Campania AVON împotriva violenţei domestice
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe în România, Centrul Cultural American, British Council Romania, Ambasada Confederaţiei Elveţiene în România, Institutul Polonez Bucureşti, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Goethe-Institut Bucureşti, Ambasada Statului Israel în România, Institutul Francez din Bucureşti, Ambasada Franţei în România, Ambasada Suediei în România, Ambasada Estoniei la Varşovia, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso", Lenor, Siveco, Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Universitatea Naţionala de Arte, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, DocuMentor, Documentary in Europe, Noumax, Abis, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Miliţia Spirituală, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Cluburile de film One World
CINEMATOGRAFE PARTENERE: Arhiva Naţională de Film & Cinemateca Română, România Film, Muzeul Ţăranului Român, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Asociaţia Macondo, Experimental Bar în cadrul Orange Concept Store
BILETE PRIN: Ticket Fan
MAŞINA OFICIALĂ: Skoda
CLUBUL OFICIAL: Club Control
PARTENERI MEDIA: Radio Guerrilla, TVR, România Liberă, Academia Caţavencu, Be Where The City Is!, Revista 22, 24FUN, Cocor Media Channel, Allgemeine Deutsche Zeitung fur Rumanien, Think Outside the Box, HotNews.ro, FilmReporter.ro, Feeder.ro, CriticAtac.ro, liternet.ro.

Descarcă broşura One World Romania, 2012 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus