martie 2012
Aniversare Radio România Muzical, 2012
În 24 martie 2012, Radio România Muzical, cel care rămâne unicul post românesc dedicat muzicii clasice şi de jazz, împlineşte 15 ani de existenţă.

Cu această ocazie, Radio România Muzical pregăteşte un proiect amplu al cărui punct central este recitalul susţinut chiar în 24 martie 2012 la Sala Radio de pianista germano-japoneză Alice Sara Ott.

Alice Sara Ott face parte din acea generaţie de tineri interpreţi contemporani nouă care desfăşoară o carieră de invidiat la o vârstă la care alţii abia îşi caută drumul. Alice Sara Ott va împlini anul acesta 24 de ani, dar este deja de 5 ani artist exclusiv al celebrei case de discuri Deutsche Grammophon pentru care a înregistrat 5 albume şi susţine regulat concerte în întreaga lume, de la vârsta de 16 ani. Alice Sara Ott cântă la pian de la vârsta de 3 ani şi o face cu pasiune ieşită din comun, pentru că, consideră ea, "muzica merge dincolo de cuvinte şi sunt atâtea lucruri în muzică pe care nu le poţi descrie. Muzica îţi dă atâta libertate şi spaţiu ca să fii diferit. Fără muzică m-aş simţi incompletă, handicapată."


Provenind dintr-o mamă japoneză şi un tată german, Alice Sara Ott îmbină atât tehnica strălucitoare caracteristică asiaticilor, cât şi sensibilitatea şi profunzimea de sorginte europeană - rezultatul fiind un artist absolut surprinzător şi spectaculos care trezeşte prin claviatura pianului o multitudine de culori şi trări, cu o acurateţe stilistică eclatantă.

Alice Sara Ott este o răsfăţată a criticii internaţionale, care a comparat-o cu Lang Lang şi a considerat că posedă "acea bravură caracteristică legendelor" (The Guardian). Alice Sara Ott a primit mai multe premii pentru discurile sale, cel mai recent fiind premiul Echo al industriei discografice germane în 2010. Când apare pe scenă înaltă, subţire, cu părul lung lăsat liber, nici nu mai observi că sub rochiile strălucitoare de concert, Alice Sara Ott nu poartă pantofi - o extravaganţă ce adaugă o notă de şarm unei personalităţi extraordinare.


Pentru prima oară la Bucureşti, Alice Sara Ott va interpreta, în programul pe care-l propune la Sala Radio în 24 martie 2012, ora 19 lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart (Variaţiuni KV 573 pe o temă de Duport), Ludwig van Beethoven (Sonata op.2 nr.3 în do major) şi Modest Musorgski (Suita "Tablouri dintr-o expoziţie"). Recitalul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Sălii Radio şi în reţeaua www.eventim.ro: Librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Domo, Germanos, Orange şi Vodafone.

Partener: Hotel Venezia şi Ogilvy.
Parteneri media: România Liberă, Academia Caţavencu, Casa mea, Cocor, Agerpres, 7 Seri, Zeppelin, Observator cultural, Suplimentul de cultură, cuponomania.ro, metropotam.ro, port.ro, artline.ro, LiterNet.ro.

***
Începând din 19 martie 2012, publicul Sălii Radio are posibilitatea de a achiziţiona primul ziar de muzică clasică din România, o publicaţie bilunară realizată de Radio România Muzical, Direcţia Formaţii Muzicale şi România liberă. Pe lângă informaţii despre concertele care au loc la Sala Radio şi despre emisiunile Radio România Muzical, cele 8 pagini ale acestui ziar cuprind şi cronici, interviuri, actualitate discografică şi rubrici de iniţiere muzicală.

Zilele de 24 şi 25 martie 2012 sunt dedicate de Radio România Muzical, în totalitate, ascultătorilor săi. Toate lucrările care pot fi ascultate în intervalul 7,10-0,51 în aceste două zile au fost propuse de publicul Radio România Muzical şi sunt însoţite de mesajele lor de felicitare cu ocazia aniversării de 15 ani a Radio România Muzical. Iată câteva dintre ele:

"La mulţi ani, Radio România Muzical. Vă ascult când pot, sunteţi aproape de sufletul meu. Mulţumesc că îmi daţi o pată de culoare vieţii." - Daniela Stan, Bucureşti, 29 ani

"Vă mulţumesc pentru muzică şi pentru linişte. Nu contează ce audienţă aveţi, sunteţi un post indispensabil. La mulţi ani." - Bogdan Toader, Ploieşti, 22 ani

"La mulţi ani! Mulţumiri pentru frumoasele emisiuni. Oare am putea asculta acest post şi pe frecvenţe radio, într-un viitor apropiat?" - George Vereş, Cluj Napoca, 39 ani

"La mulţi ani, dragi prieteni! Vă mulţumesc că existaţi şi că în fiecare zi sunteţi alături de mine, la bine şi la greu." - Cornelius Ţiţiu, Târnăveni, 46 ani

"La mulţi ani, Radio România Muzical! Seara adorm cu voi, dimineaţa mã trezesc cu voi." - Ioana Cozma, Bucureşti, 20 ani

"Toate laudele şi felicitările pentru Radio România Muzical. Este de departe unul dintre cele mai plăcute, instructive şi spirituale posturi de profil, nu numai pentru melomani. Se remarcă profesionalismul şi dedicaţia tuturor membrilor colectivului, dragostea evidentă pentru muzică, bunul gust, modestia şi respectul pentru ascultători. Radio România Muzical e de neînlocuit." - Anca Moga, Bucureşti, 58 ani.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus