martie 2012
Centrul Experimental de Artă Modernă "Fabrica de ceai", din Odessa, Ucraina, va găzdui în perioada 3-23 aprilie 2012 prima expoziţie personală de fotografie a tinerei artiste românce Mirona Radu.

Această expoziţie este o rugăminte de a ne opri din cursa permanentă în care ne ducem existenţa şi de a medita, de a asculta muzica imaginilor şi de a lăsa ca emoţia să ne copleşească şi să ne schimbe lăuntric.

"Avem nevoie de solitudine, de momente de meditaţie care să ne facă să ne privim cu atenţie interiorul nostru, pentru a înţelege de fapt care este menirea noastră" (Mirona Radu).

Ceremonia de deschidere a expoziţiei din 3 aprilie 2012, de la ora 17.00, va include un scurt recital de clarinet, susţinut de Constantin Urziceanu. Momentul muzical va fi alcătuit din piesa compozitoarei românce Sabina Ulubeanu intitulată "Retourne d'où tu viens" şi o piesă scrisă special pentru această expoziţie de către compozitoarea ucraineancă Ludmila Samodaieva intitulată "O, solitude!".

"Cel mai apropiat sunet de cel pe care îl aud când privesc fotografiile mele este timbrul clar şi dulce al clarinetului, care are puterea de a te întoarce în timp, la tine cel de demult." (Mirona Radu)

Expoziţia urmează să aibă un circuit în străinătate, după care, la sfârşitul anului 2012, se va opri în Bucureşti.
 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus