iulie 2012
Stufstock 2012
Stufstock anunţă că s-au pus în vânzare biletele pentru a 10-a ediţie a festivalului, ce se va desfăşura în perioada 23-29 iulie 2012, în Vama Veche. Cu excepţia internaţionalilor The Subways, Dub Incorporation şi Dubioza Kolektiv, vor mai încânta urechile publicului E.M.I.L., East Roots şi Coma.

Biletele pentru festival au fost deja puse în vânzare şi sunt valabile pentru zilele de concert din 27 şi 28 iulie 2012. Acestea pot fi achiziţionate de pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, myticket.ro şi bilete.ro, precum şi prin partenerii acestora.  Preţul unui bilet/zi este de 65 lei, iar preţul unui abonament în perioada de presale este de 99 lei (pînă pe 8 iulie 2012).
 
Pe 27 şi 28 iulie 2012, distracţia va fi la înălţime, la fel ca şi invitaţii Stufstock, internaţionalii: The Subways, Dub Incorporation şi Dubioza Kolektiv, anuntaţi deja ca participanţi ai festivalului. În ajutorul headlinerilor, pe partea de creştere a adrenalinei, vor veni şi trupe româneşti, primele 3 trupe anunţate fiind: E.M.I.L., COMA şi East Roots, trupe cu greutate în istoria festivalului şi a pieţei muzicale româneşti.

Stufstock promite participanţilor la eveniment că vor avea parte de 168 de ore de vis, în care răsăritul îi va prinde de fiecare dată pe plajă. Dintre acestea, 48 de ore le vor petrece ascultând  cea mai bună muzică, iar alte 120 răsfăţându-şi spiritul cu teatru, film, carte si pictură, jocuri şi concursuri cu premii, în cele mai pline de inspiraţie locaţii din Vamă.
***

E.M.I.L. - a luat fiinţă în martie 2000, fiind o noutate absolută pentru piaţa din România  prin stilul punk-rock/ska  abordat.  La doi ani după lansarea oficială din 2001, E.M.I.L. scoate un EP cu titlul "Cocktail Verde", care conţine 7 piese compuse în cel mai curat stil punk-rock/ska.  Discul se bucură de succes încă de la primele luni după lansare.
 
Treptat, E.M.I.L. începe să se remarce şi la principalele festivaluri de muzică din ţară, Stufstock fiind unul dintre cele mai importante festivaluri care le-au promovat muzica şi au investit încredere în talentul lor.

În 2005, apare discul "Rom, Fum şi Vanilie", vândut în 700 de exemplare chiar din seara lansării. Piesa "Doi", extrasă de pe acest album, ajunge până pe locul 1 în topurile de profil româneşti, bucurându-se de susţinerea publicului.
 
În toamna lui 2010, E.M.I.L. lansează un nou material, DVD-ul documentar numit "10 ANI DE ABUZURI, EXCESE ŞI IMORALITĂŢI", promovat prin turneul naţional cu acelaşi nume.

 
COMA - a fost înfiinţată în 1999, într-o perioadă de apogeu a pieţei muzicale din România. Metal alternativ pur, COMA a impus încă de la bun început un stil şi o stare specifică în rândul publicului din România. În 2001, trupa COMA a scos primul album, "Somn",  care conţine 10 piese . Printre ele se numără:  "Stai", "Scame" şi "Nu vreau fetiţo casă". În 2006, apar "Nerostitele" ,  produs 100% independent, videoclipul ce susţine albumul fiind  la piesa «Coboară-mă'n rai». Pe una din piesele acestui material ("Mai presus de cuvinte"), apare ca invitat special basistul trupei Faith No More-Bill Gould, colaborarea fiind de altfel prima colaborare dintre un artist din România si un nume mare al scenei rock alternative americane. Pe alta piesa ("Urmarirea") alaturi de cei de la Coma se afla bunul lor prieten din scena hip hop-Brugner. Albumul ocupa locul 2 in topul celor mai bune albume alternative ale anului.


EAST ROOTS - Înfiinţată  în 2009, în Bucureşti, trupa East Roots vine cu un sound unic şi un stil eclectic, de drum&bass, reggae, ska, dubstep şi dancehall, cu pasaje de sitar sau nai. Conceptul East Roots provoacă publicul la un dialog interior, mesajul pieselor demolând mentalităţi şi trenduri distructive.
În primăvara anului 2012, East Roots lansează primul lor album From The East to the West, al cărui turneu naţional se dovedeşte a fi de un real succes. Albumul include piesele S.O.S. şi Take Over, difuzate intens de radiourile româneşti. Prin vibe-ul pozitiv, muzica East Roots reuşeşte să adune laolaltă toţi oamenii frumoşi, indiferent de rasă, vârstă, religie sau sex.
 

HEADLINERS
 
The Subways - 28 iulie 2012 - este o trupă de indie rock originară din Marea Britanie ce s-a lansat în anul 2005. Piesa Rock & Roll Queen de pe albumul de debut a fost inclusă pe coloana sonoră a unor producţii cinematografice ca Die Hard 4.0, regizat de Len Wiseman, serialul The O.C. şi în binecunoscutul RocknRolla al lui Guy Ritchie. Trupa are la activ până în prezent trei albume de studio - Young For Eternity(2005), All or Nothing (2008) şi Money & Celebrity (2011). Britanicii de la The Subways au deschis concerte Foo Fighters şi au cântat în numeroase festivaluri (Reading and Leeds, Glastonbury, T in the Park, Download, Oxegen etc.)
http://thesubways.net/

 
Dub Incorporation - 27 iulie 2012 - Înfiinţată în 1997, în Saint Etienne (Franţa), trupa Dub Incorporation a reuşit  să reîmprospăteze stilul reggae prin abordarea ingenioasă a unui mix de stiluri: dub, dancehall, ska şi chiar rap, cu influenţe arabe  şi africane. Primul album Dub Inc a fost lansat în 2003, la 6 ani de la înfiinţarea trupei, printre single-urile înscrise pe album numărându-se: "Rudeboy", "My freestyle", "Life" şi "Diversite". A urmat "Dans le décor" (2005) şi "Live At Arles" (2006), albume care au consolidat stilul eclectic al trupei. În 2008, a apărut albumul "Afrikya" (2008), reprezentativ pentru influenţele africane care au definit trupa încă de la bun început. Cel mai recent album Dub Inc a fost lansat în 2010 şi se numeşte  "Hors Controle".
www.dubinc.org/


Dubioza Kolektiv - 27 iulie 2012 - este o trupă din Bosnia şi Herzegovina, cunoscută pentru stilul muzical aparte ce îmbină elemente de hip-hop, reggae, dub, rock şi folclor bosniac. Cu un show exploziv şi o apariţie live extraordinară, Dubioza şi-a câştigat statutul de una dintre cele mai bune şi mai populare trupe din Europa de Est. Albumul "Wild Wild East", lansat în vara anului 2011, le-a adus recunoaşterea internaţională binemeritată. Venind dintr-o ţară cu o tulbure istorie recentă, Dubioza Kolektiv au făcut prin muzica lor propriul mesaj de pace şi toleranţă.

 

Istoric Stufstock
Stufstock, cel mai longeviv festival open air de rock de la malul Mării Negre a reuşit să devină, în cele 9 ediţii organizate în Vama Veche, o adevarată experienţă muzicală şi culturală pentru publicul din România şi din ţările învecinate.
În cifre, Stufstock se traduce prin: 200.000 de vizitatori, 14 scene, 86 de trupe româneşti, 48 de artişti străini, 108 lungmetraje şi scurtmetraje şi peste 700 de voluntari care au participat la organizarea şi desfăşurarea evenimentului.
 
Contact: Ramona Crângaşu, PR Officer Stufstock, 0751224222 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus