iulie 2012
Stufstock 2012
Cel mai vechi festival românesc de muzică rock împlineşte 10 ani şi anunţă primele trupe care au confirmat participarea la ediţia aniversară din acest an: The Subways şi Dubioza Kolektiv. Festivalul Stufstock se va desfăşura în perioada 23-29 iulie 2012 pe plaja nordică a localităţii Vama Veche.

Produs de casa de producţie Revolver, Stufstock respectă tradiţia de a promova muzica de calitate, românească şi internaţională, şi anunţă primii participanţi pentru 2012: The Subways şi Dubioza Kolektiv. Două trupe internaţionale, două stiluri muzicale diferite şi doar două dintre numele ce vor urca pe scena din Vama Veche la Stufstock 10. Mai multe trupe vor fi anunţate în curând.
 
The Subways  este o trupă de indie rock originară din Marea Britanie ce s-a lansat în anul 2005. Piesa Rock & Roll Queen de pe albumul de debut a fost inclusă pe coloana sonoră a unor producţii cinematografice ca Die Hard 4.0, regizat de Len Wiseman, serialul The O.C. şi în binecunoscutul RocknRolla al lui Guy Ritchie. Trupa are la activ până în prezent trei albume de studio - Young For Eternity(2005), All or Nothing (2008) şi Money & Celebrity (2011). Britanicii de la The Subways au deschis concerte Foo Fighters şi au cântat în numeroase festivaluri (Reading and Leeds, Glastonbury, T in the Park, Download, Oxegen etc.)
http://thesubways.net/


Dubioza Kolektiv este o trupă din Bosnia şi Herzegovina, cunoscută pentru stilul muzical aparte ce îmbină elemente de hip-hop, reggae, dub, rock şi folclor bosniac. Cu un show exploziv şi o apariţie live extraordinară, Dubioza şi-a câştigat statutul de una dintre cele mai bune şi mai populare trupe din Europa de Est. Albumul Wild Wild East, lansat în vara lui 2011, le-a adus recunoaşterea internaţională binemeritată.

Venind dintr-o ţară cu o tulbure istorie recentă, Dubioza Kolektiv au făcut prin muzica lor propriul mesaj de pace şi toleranţă, un mesaj critic la adresa corupţiei, injustiţiei şi naţionalismului extrem, un mesaj puternic ce vine din experienţa războiului prin care a trecut Bosnia.
http://dubioza.org/


Istoric Stufstock
Stufstock a evoluat de la o noapte de muzică românească pe plaja din Vama Veche, la o săptămână de concerte, film, teatru şi distracţie, reunind până la cea de-a zecea ediţie artişti şi spectatori din toată lumea. În primii 9 ani de existenţă, 200.000 de vizitatori au trecut porţile festivalului, 14 scene au fost instalate în diferite colţuri ale localităţii Vama Veche, 48 de artişti străini au cântat în faţa publicului român, 86 de trupe autohtone s-au prezentat la apel, peste 100 de lungmetraje şi scurtmetraje au fost proiectate sub cerul liber şi peste 700 de voluntari au participat la diverse acţiuni de informare şi ecologizare iniţiate de Stufstock.
Stufstock s-a dovedit în istoria sa de 9 ani a fi mai mult decât un festival: o experienţă.
Iar în 2012 experienţa Stufstock împlineşte 10 ani!
Contact: Ramona Crângaşu | 0751.224.222 | [email protected] | stufstock.com

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus