septembrie 2012
59 de romane au fost înscrise la Premiul literar "Augustin Frăţilă" - romanul anului 2011, oferit de compania Philip Morris Trading, în cadrul concursului organizat de Asociaţia Casa de cultură cu sprijinul InterContinental şi Editura ALL.
 
59 de romane au îndeplinit condiţiile specificate de regulamentul concursului şi au intrat în prima etapă de jurizare, cea a juriului de specialitate. Format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache, juriul de specialitate va stabili cinci autori finalişti care vor intra în cea de-a doua etapă. Numele celor cinci vor fi comunicate în 8 octombrie 2012 atât pe site-ul Asociaţiei www.acadecu.ro, cât şi direct, tuturor celor care s-au înscris.
 
În etapa a doua de jurizare, ce va avea loc între 10 octombrie şi 2 noiembrie 2012, 20 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar "Augustin Frăţilă" - romanul anului 2011, în valoare de 10.000 de euro. Ceremonia în cadrul căreia se va acorda Premiul va avea loc în 7 noiembrie 2012 la Hotel InterContinental Bucureşti.
 
Detalii despre romanele înscrise în concursul Premiul literar "Augustin Frăţilă" - romanul anului 2011, oferit de compania Philip Morris Trading găsiţi pe site-ul www.acadecu.ro, urmând linkul.
 
"Fiecare din cele 59 de romane înscrise reprezintă o dovadă că Premiul literar "Augustin Frăţilă", oferit de Philip Morris Trading, se impune deja în piaţă ca un proiect de succes. Faptul că a fost atât de bine primit arată, atât pentru iniţiatori, cât şi pentru parteneri, că nevoia de proiecte în zona culturală este una acută. Le mulţumim autorilor participanţi pentru încrederea acordată acestui premiu. Le urăm tuturor mult succes!" - Mario De Mezzo, Preşedinte Asociaţia Casa de cultură
 
Premiul literar "Augustin Frăţilă", o iniţiativă a Asociaţiei Casa de cultură, va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman românesc apărut în anul anterior, conform unei selecţii făcute de cei mai valoroşi critici literari şi de bloggeri cu influenţă în online.
 
Persoană de contact: Mario De Mezzo, Preşedinte Asociaţia Casa de cultură
Email: [email protected]; Telefon: 0722 368 120.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus