Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Angyalok Amerikában / Îngeri în America

Andrei Şerban incită publicul ungar şi lansează un album cu ICR Budapesta - Angyalok Amerikában / Îngeri în America


septembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
O premieră aşteptată cu maxim interes în capitala ungară va avea loc în 28 septembrie 2012 la Teatrul Naţional din Budapesta: Angyalok Amerikában / Îngeri în America de Tony Kushner în regia lui Andrei Şerban. Biletele pentru premieră dar şi pentru următoarele spectacole sunt deja vândute.

Celebrul regizor a declarat revistei HVG că nu s-a simţit atras de dimensiunea socială şi poltică a piesei, de protestul lui Kushner care merge până la a contesta Biblia, ci de dimensiunea umană: "Într-o lume în criză, oamenii se luptă cu ei înşişi să-şi găsească identitatea, se străduiesc să lupte împotriva izolării şi a exilării din viaţă şi, astfel, piesa mi se adresează direct. Şi, dacă-mi spune ceva mie, le-ar putea spune ceva tuturor despre ei înşişi: cu toţii tânjim după unitate, sănătate şi armonie".

Incitant va fi spectacolul, spun comentatorii, şi prin potenţialele analogii de context fiindcă, afirmă Andrei Şerban, "conflictul din Îngeri în America e între cei care doresc progresul şi cei care vor să se întoarcă în timp, situaţie ce oglindeşte ce se întâmplă astăzi, cel puţin în Europa de Est".

În seara premierei va avea loc o lansare specială de carte, un album fotografic superb realizat la Editura ICR de Mihaela Marin cu titlul Cehov, Shakespeare, Bergman văzuţi de Andrei Şerban. Albumul, conţinând instantanee din cinci spectacole montate la Cluj, Budapesta şi Bucureşti de marele regizor, va fi prezentat publicului ungar de Dr. Brînduşa Armanca, director ICR Budapesta. Toate articolele despre Angyalok Amerikában / Îngeri în America


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Victorie pentru artă! - Angyalok Amerikában / Îngeri în America, Rita Szentgyörgyi, un interviu cu Andrei Şerban, traducere de Judy Florescu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer