octombrie 2012
Turneul Naţional Vă place BACH?, 2012
Unul dintre marii compozitorii ai lumii: BACH. Un instrument de colecţie cu valoare de patrimoniu: violoncelul Maucotel - Fournier, realizat la Paris în 1849. Două partituri care impun o virtuozitate artistică deosebită: Integrala suitelor pentru violoncel solo şi Variaţiunile Goldberg. Un spectacol inedit de proiecţii multimedia asociat compoziţiilor semnate de Bach. Toate aceste elemente reunite de tânărul violoncelist Răzvan Suma, care lansează din nou o provocare iubitorilor de muzică din zece oraşe ale României: "Vă place BACH?" este întrebarea la care artistul vă invită să găsiţi răspunsul la finalul concertelor susţinute în cadrul turneului său naţional.

În martie 2012, violoncelistul Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi muzicieni români, a susţinut primul său turneu naţional solo, îndeplinindu-şi astfel un vis drag stabilit încă din timpul anilor de studiu. Sub titlul Vă place BACH?, turneul a prezentat unui număr de peste 5,000 de spectatori din opt oraşe din România o premieră în domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach.

Dat fiind succesul de care s-a bucurat turneul, organizatorii - prin Asociaţia Culturală "Analia Selis" - îşi propun să prezinte cea de-a doua ediţie a turneului Vă place BACH?. Între 2 octombrie şi 7 noiembrie 2012, concertele susţinute de Răzvan Suma vor avea loc în Iaşi, Botoşani, Hunedoara, Satu-Mare, Cluj-Napoca, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Craiova, Sibiu şi Bucureşti.

În programul celei de-a doua ediţii a turneului Vă place BACH? veţi asculta, la concertele din ţară, integrala suitelor pentru violoncel solo, partitura lui Bach fiind transpusă  într-o "poveste" vizuală prin proiecţiile multimedia realizate de Vadim Staver. Portofoliul artistului multimedia include o bogată activitate de montaj, editare şi mixaj sunet, producţie pentru filme artistice, documentare, emisiuni şi  seriale TV ş.a. A lucrat la un număr important de pelicule pentru realizarea mai multor etape din zona de post producţie, alături de regizori români sau străini ca Francis Ford Coppola, Paul Schrader, Paul Negoescu, Malvina Urşianu, Xavier Palad şi David Moreau.

Turneul se va încheia la Bucureşti, printr-un concert extraordinar cu Variaţiunile Goldberg semnate de Bach, interpretate la trei instrumente cu coarde:  violoncel - Răzvan Suma, vioară - Corinne Chapelle şi violă - Răzvan Popovici, doi invitaţi de talie internaţională.
 
RĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi şi mai importanţi tineri instrumentişti români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, susţine frecvent concerte alături de pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca "Auditorio Nacional de Madrid", "Teatro Colon" din Buenos Aires, "Kursall" din San Sebastian.
Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio - "Romanian Piano Trio" sau "Trio Strad" - alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele "Cellissimo", Răzvan Suma este prezent pe scene din  Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.
În 2009 a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. În calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică şi este invitat sa predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SONORO.
 
Pentru detalii despre turneul naţional "Vă place BACH?" vă invităm să consultaţi site-ul www.razvansuma.com
 
Vă place BACH? - turneu naţional susţinut de Răzvan Suma - ediţia a II-a -
2 octombrie - 7 noiembrie 2012
2 octombrie 2012, ora 19, Iaşi, Filarmonica Moldova
4 octombrie 2012, ora 19, Botoşani, Teatrul Mihai Eminescu
12 octombrie 2012, ora 19, Hunedoara, Castelul Corvinilor
14 octombrie 2012, ora 18,30, Satu Mare, Filarmonica Satu Mare
16 octombrie 2012, ora 19, Cluj-Napoca, Casa Universitarilor
18 octombrie 2012, ora 19, Timişoara, Sala Capitol
20 octombrie 2012, ora 12, Râmnicu Vâlcea, Salina Ocnele Mari
24 octombrie 2012, ora 19, Craiova, Filarmonica Oltenia
30 octombrie 2012, ora 19, Sibiu, Sala Thalia
7 noiembrie 2012, ora 19, Bucureşti, Sala Radio

Biletele se pot achiziţiona de la sălile de concerte din ţară, iar în Bucureşti de la casa de bilete a Sălii Radio, din oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro sau on-line pe www.bilete.ro.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Eveniment organizat de Asociaţia culturală "Analia Selis".
Coproducător: Radio România Muzical
Partener media principal: Smile Media.
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, România liberă, Academia Caţavencu, Casa mea, Şapte Seri, Accente, Cariere, PORT.ro, Ziare.com, Art Act Magazine, Bucharest Herald şi Feminis.
Sponsorii turneului: BMW Group Romania şi Carol Parc Hotel.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus