noiembrie 2012
Acasă la tata
La început de noiembrie 2012, actriţa Ioana Flora a terminat filmările la un nou film românesc. Acasă la tata este lungmetrajul pe care regizorul Andrei Cohn ni-l pregăteşte cel mai probabil pentru 2013. Scenariul îi aparţine lui Mimi Brănescu, şi se bazează pe piesa omonimă care se joacă deja de cîţiva ani cu succes la Teatrul Act.


Filmările au avut loc la mare, în satul 2 Mai, iar Ioana Flora a jucat alături de Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Mirela Oprişor, Florin Zamfirescu şi de Nataşa Raab.

Acasă la tata spune povestea unui tînăr (Alexandru Papadopol) întors din Bucureşti pentru prima oară după mai mulţi ani, în satul său natal, undeva prin Dobrogea. Aici îşi reîntîlneşte tatăl văduv, care trăieşte împreună cu concubina, precum şi pe foştii prieteni din copilărie şi adolescenţă: tovarăşul său de suflet, rămas în sat (Andi Vasluianu), acum căsătorit, cu nevastă şi copii, şi pe fosta sa iubită, Paula (Ioana Flora). Divorţată, în urma unei căsnicii nefericite, ea este acum vînzătoare la minimarket-ul din sat, şi aparent singură în continuare.

Weekend-ul trecut am prins-o pe Ioana într-un moment mai liber şi am rugat-o să ne povestească despre lucruri care nu se văd în film.


Şi "Dinamo" a jucat bine!

Echipa de filmare a stat în 2 Mai 19 zile (16 octombrie - 5 noiembrie 2012) timp în care nimeni nu a făcut nici o baie în mare. Pe de-o parte, pentru că nu a fost timp de aşa ceva, pe de altă parte, pentru că apa se răcise deja apreciabil.

Cum o mare parte din poveste se întâmplă în timp ce se bea şi se mănâncă, am întrebat-o pe Ioana Flora unde au mîncat în realitate, adică mâncare adevărată, fără camere de filmat şi microfoane pe masă. Aşa am aflat că echipa a luat masa la "Dinamo", o terasă celebră în zona 2 Mai - Vama Veche. Oamenii de-acolo s-au dovedit a fi foarte primitori, mîncarea a fost excelentă, ba mai mult, actorii au avut surpriza să descopere că gazdele îi ştiau pe toţi pe nume.

Vodca din filme e apă, vinul - suc de struguri

Apropo de mîncare şi de băutură, am fost curioşi ce se bea în film, în scenele multe în care scenariul indică un consum consistent de alcool.

"Eu trebuie să beau la un moment dat o bere cu băieţii, care beau vodcă. În realitate, berea mea este fără alcool", a dezvăluit recunoscut Ioana. "La scenele în care se bea vin, de obicei se foloseşte un anumit suc de struguri sau o combinaţie de sucuri care să dea o culoare asemănătoare vinului."

Cum personajul lui Alexandru Papadopol, dar mai ales cel al lui Andi Vasluianu ingerează în Acasă la tata cantităţi impresionante de vodcă, ne-am interesat şi am aflat că vodca din filme este, de fapt, apă plată. De cele mai multe ori. Am presupus că dacă scenariul ar fi cerut whisky, cineva ar fi trebuit să pună de-un ceai de sunătoare.


 
Mănînc şi rîd. Mănînc!

Dacă la băut te mai descurci, situaţia se complică în momentul în care actorilor li se înmulţesc dublele la scenele cu mîncare.

"Două nopţi la rînd am mîncat pui fript cînd am tras scena cu masa de la familia lui Petrică (Andi Vasluianu)!", spune rîzînd Ioana. "Andi are o replică în care muşcă dintr-un castravecior murat şi zice că i-a venit pofta de mîncare. Ei bine, după două nopţi de filmare, nu cred că va mai putea vedea curînd castraveciori muraţi în faţa ochilor!"

Acasă la tata este produs de Family Film. Giuliano Doman este producător, iar director de imagine, Andrei Butică.
 
anca romanescu | punk pr | 0732 144 570| 0751 224 222 | [email protected]

Regia: Andrei Cohn Cu: Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Mirela Oprişor, Florin Zamfirescu, Nataşa Raab

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus