noiembrie 2012
Camerata Regală susţine primul concert din seria Royal Sound în data de 1 Decembrie 2012 la Ateneul Român începând cu ora 19.00. 

Formaţia a luat fiinţă în anul 2009 şi se află sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul - unul de excelenţă - a susţinut numeroase concerte pe scenele bucureştene, dar nu numai şi a fost invitat să participe în ultima ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu".

Dirijorul ansamblului este austriacul de origine chineză Jin Wang, un artist bine cunoscut publicului românesc graţie concertelor susţinute la pupitrul Orchestrelor Radio. Născut la Beijing, Jin Wang a studiat la Conservatorul Central din oraşul natal, iar apoi - la Academia de Muzică din Viena cu maeştrii Karl Österreicher şi Leopold Hager. A participat la cursuri de măiestrie susţinute de celebrul Zubin Mehta şi a studiat în particular cu legendarul Leonard Bernstein. Are la activ peste 600 de concerte susţinute la pupitrul unor cunoscute orchestre europene ca orchestrele simfonice radio din Copenhaga, Stockholm sau Berlin, pentru a menţiona doar câteva.

Seria Royal Sound cuprinde cinci concerte care intenţionează să acopere principalele curente ale istoriei muzicii. Acestea vor da prilejul publicului bucureştean să se bucure de prezenţa pe scena Ateneului Român a unor muzicieni valoroşi precum contratenorul Cezar Florin Ouatu, soprana Irina Iordăchescu, pianistul Roberto Plano, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Eduard Kunz, violonista Rebekka Hartmann, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Andrei Licareţ.


Contratenorul Cezar Florin Ouatu, un artist cu rezultate remarcabile în străinătate, este primul solist care se alătură Cameratei Regale pentru cel dintâi concert din Seria Royal Sound - intitulat Royal Baroque.

Cezar Florin Ouatu a început să aprofundeze canto-ul şi muzica barocă în 1998  şi s-a făcut remarcat datorită vocii sale, agilităţilor naturale şi extensiei vocale puţin obişnuite. În 2001 este  acceptat la Conservatorul "Giuseppe Verdi" din Milano la clasa profesoarei Margaret Hayward iar în vara anului 2004 obţine punctaj maxim la examenul de stat, absolvind astfel unul dintre cele mai prestigioase conservatoare din Europa. A participat la numeroase cursuri de măiestrie cu nume prestigioase din lumea muzicii cum ar fi: Viorica Cortez, Jordi Savall, Sara Mingardo, Bobby McFerrin, Magda Olivero. Cezar Florin Ouatu este considerat de revistele de specialitate ca fiind unul dintre cei mai talentaţi contratenori ai generaţiei sale datorită muzicalităţii ieşite din comun şi a tehnicii vocale deosebite.


În cadrul evenimentului veţi putea viziona expoziţia 100 de oameni frumoşi realizată de fotograful Andrei Cîmpean. Proiectul oferă o colecţie de portrete ale unor persoane întâlnite pe străzile Bucureştilor, pornind de la faptul că fiecare are ceva deosebit care îl evidenţiază şi care merită imortalizat.

Aşadar, sâmbătă, 1 Decembrie 2012, ora 19.00, veţi putea asculta pe scena Ateneului Român lucrări de G. F. Händel, J. S. Bach şi A. Vivaldi, în interpretarea Cameratei Regale aflată sub bagheta lui Jin Wang, cu Cezar Florin Ouatu solist.

Cu: Camerata Regală

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus