iunie 2013
Concertele Royal Sound, 2012-2013
Seria "Royal Sound" propusă de Camerata Regală ia sfârşit în 30 iunie 2013 prin concertul extraordinar "Royal Modern", ce va avea loc la Ateneul Român de la ora 19.00. Ansamblul vă propune trei dintre cele mai îndrăgite lucrări ale Romantismului târziu şi respectiv Modernismului muzical, alături de doi solişti de renume - pianistul Andrei Licareţ şi trompetistul Flavius Petrescu. Dirijor: Nicolae Moldoveanu.
 
Cele trei lucrări care se regăsesc pe afiş sunt Adagietto-ul din Simfonia a V-a de Gustav Mahler, Concertul pentru pian şi trompetă de Dmitri Şostakovici şi poemul "O noapte transfigurată" de Arnold Schönberg. Cele trei lucrări se completează într-un chip original, îmbinând rezonanţele profunde ale Romantismului târziu reprezentat de Mahler, cu strălucirea expansivă a Modernismului ilustrat atât de bine de Şostakovici şi Schönberg.

Seria Royal Sound a adus în atenţia publicului începând din decembrie 2012 artişti de marcă ai scenei româneşti, dar şi internaţionale, care au ilustrat prin concerte extraordinare principalele curente muzicale: astfel, nume precum Cezar Florin Ouatu, Irina Iordăchescu, Roberto Plano, Alexandru Tomescu, Eduard Kunz, Rebekka Hartmann, Ion Bogdan Ştefănescu au evoluat în concertele Royal Baroque, Royal Classic, Royal Romantic şi 8 anotimpuri - Vivaldi vs. Piazzolla. Iar acum Andrei Licareţ şi Flavius Petrescu încheie seria de evenimente cu concertul Royal Modern.
 
"Seria Royal Sound a reprezentat un proiect de amploare care ne este foarte drag. Nu a fost uşor, pentru că toate concertele au adus noi şi noi provocări: de la organizarea fiecărui eveniment ori discuţiile cu impresarii soliştilor, la repetiţii şi bineînţeles, concerte, au fost o sumedenie de lucruri care ne-au solicitat la maximum atenţia. Tocmai de aceea seria Royal Sound este aproape de sufletul nostru: pentru că am depus o cantitate enormă de entuziasm, iar lucrul acesta s-a reflectat şi în reacţia publicului: sala a fost de foarte multe ori plină, iar aplauzele cu care am fost recompensaţi la final au constituit cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un muzician." declară violonistul Radu Chişu, concert-maestru al Cameratei Regale.
 
Prospeţime, fantezie fără limite, culori diverse şi o extremă versatilitate. Acestea sunt calităţile pe care tinerii muzicieni care alcătuiesc Camerata Regală le-au dobândit în cei trei ani de când au înfiinţat ansamblul. Însufleţiţi de cel mai autentic entuziasm pentru muzică, tinerii - studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti - s-au reunit în 2009 pentru a forma o orchestră de cameră de excelenţă. Aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României, formaţia camerală a colaborat deja cu nume importante ale baghetei precum Enrique Garcia Asensio sau Jin Wang, dar şi cu solişti de renume: Rony Rogoff, Cristina Anghelescu, Nelly Miricioiu. În 2011 Camerata Regală a fost invitată să cânte în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", iar în 2012, în Festivalul Internaţional "Sergiu Celibidache".
 
Biletele la concertul "Royal Modern" sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Inmedio.
Parteneri: Filarmonica "George Enescu", Elle Traveland, Bilete.ro, Elite Art Club UNESCO, Jeunesses Musicales România, Poşta Română, Qwellman, Florăria Broti, Athénée Palace Hilton, London Red Café; Parteneri media: Radio România Muzical, Cocor Media Channel, Adevărul, Dilema Veche, TV City, Liternet.ro, webcultura.ro
Cu: Camerata Regală

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus