Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Medalion de familie: Aleksei Gherman, 2013

Medalion de familie: Aleksei Gherman


ianuarie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În perioada 11 - 14 februarie 2013 soseşte pentru prima dată în România, marele regizor rus, reprezentant al noului val al cinematografiei ruseşti, Aleksei Gherman Junior, fiul maestrului Aleksei Gherman Senior.

Primul său lungmetraj, Posledniy poezd / The Last Train, obţine Premiul Luigi De Laurentiis la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Amnesty International - DOEN Award, la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, Premiul FIPRESCI şi Golden Alexander la Festivalul Internaţional de Film de la Thessaloniki.

Cel de-al doilea lungmetraj, Garpastum, un alt succes al tânărului regizor rus, este nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia şi câştigă Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia.

Bumazhnyy soldat / Paper Soldier obţine premiul pentru Cea Mai Bună Regie / Leul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.


Bumazhnyy soldat / Paper Soldier va deschide evenimentul Aleksei Gherman - Medalion de familie, în prezenţa lui Aleksei Gherman Junior în ziua de 11 februarie 2013, ora 19:00, la Cinema Studio. Evenimentele din film se desfăşoară în anul 1961, în Baikonur. Filmul povesteşte şase săptămâni din viaţa doctorului Daniil Pokrovski, care pregăteşte grupele de astronauţi pentru ieşirea în Cosmos, fiind sfâşiat între teama pentru aceşti oameni eroici pe de o parte şi dragostea şi regretele faţă de două femei dragi, soţia şi iubita, pe de alta.


În cadrul acestui eveniment, Aleksei Gherman Junior va prezenta filmele tatălui său, Aleksei Gherman Senior, considerat de către critici "gurul cinematografului rus, o legendă vie, cel mai important cineast rus după Tarkovski sau chiar mai important decât acesta şi mai interesant". Unul dintre filmele în regia lui Aleksei Gherman Senior care va putea fi văzut la Bucureşti este Moy drug Ivan Lapshin / Prietenul meu Ivan Lapsin.

Pagina de facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/542587195765285 Toate articolele despre Medalion de familie: Aleksei Gherman, 2013


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Medalion de familie: Aleksei Gherman - masterclass şi program, Comunicat de presă
 Medalion de familie: Aleksei Gherman - filmele tatălui, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer