ianuarie 2013
Medalion de familie: Aleksei Gherman, 2013
În perioada 11 - 14 februarie 2013 soseşte pentru prima dată în România, marele regizor rus, reprezentant al noului val al cinematografiei ruseşti, Aleksei Gherman Junior, fiul maestrului Aleksei Gherman Senior.

Primul său lungmetraj, Posledniy poezd / The Last Train, obţine Premiul Luigi De Laurentiis la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Amnesty International - DOEN Award, la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, Premiul FIPRESCI şi Golden Alexander la Festivalul Internaţional de Film de la Thessaloniki.

Cel de-al doilea lungmetraj, Garpastum, un alt succes al tânărului regizor rus, este nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia şi câştigă Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia.

Bumazhnyy soldat / Paper Soldier obţine premiul pentru Cea Mai Bună Regie / Leul de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia.


Bumazhnyy soldat / Paper Soldier va deschide evenimentul Aleksei Gherman - Medalion de familie, în prezenţa lui Aleksei Gherman Junior în ziua de 11 februarie 2013, ora 19:00, la Cinema Studio. Evenimentele din film se desfăşoară în anul 1961, în Baikonur. Filmul povesteşte şase săptămâni din viaţa doctorului Daniil Pokrovski, care pregăteşte grupele de astronauţi pentru ieşirea în Cosmos, fiind sfâşiat între teama pentru aceşti oameni eroici pe de o parte şi dragostea şi regretele faţă de două femei dragi, soţia şi iubita, pe de alta.


În cadrul acestui eveniment, Aleksei Gherman Junior va prezenta filmele tatălui său, Aleksei Gherman Senior, considerat de către critici "gurul cinematografului rus, o legendă vie, cel mai important cineast rus după Tarkovski sau chiar mai important decât acesta şi mai interesant". Unul dintre filmele în regia lui Aleksei Gherman Senior care va putea fi văzut la Bucureşti este Moy drug Ivan Lapshin / Prietenul meu Ivan Lapsin.

Pagina de facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/542587195765285

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus