martie 2013
Trei actori din distribuţia spectacolului Hedda Gabler, montat de Andrei Şerban au fost nominalizaţi la premiile Uniunii Teatrale din România, 2013. Imola Kézdi a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul titular, Enikő Györgyjakab la cel pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru personajul Doamna Elvsted, iar András Hatházi la premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru Judecătorul Brack.


Enikő Györgyjakab este nominalizată pentru prima oară la un premiu UNITER. Imola Kézdi a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal în anul 2002 pentru rolul Lea din spectacolul montat de David Zinder cu titlul Flacăra albă, flacăra neagră (Dybuk). A mai fost nominalizată de două ori: Cea mai bună actriţă în anul 2005 pentru rolul Marie din spectacolul Woyzeck (regia: Mihai Măniuţiu) şi Cea mai bună actriţă în rol principal în anul 2008 pentru rolul Maşa din Trei surori (regia: Gábor Tompa).  


András Hatházi a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, în anul 2007, pentru rolul titular din spectacolul Unchiul Vania (regia: Andrei Şerban). A mai fost nominalizat de trei ori: Cel mai bun actor în rol secundar în anul 2005 pentru rolurile Tamburul, Nebunul din spectacolul Woyzeck de Georg Büchner în regia lui Mihai Măniuţiu, Cel mai bun actor în rol principal în anul 2006, pentru rolul Tinker din spectacolul Purificare de Sarah Kane, în regia lui Andrei Şerban (Teatrul Naţional Cluj) şi Cel mai bun actor în rol secundar în anul 2008 pentru rolul Andrei Sergheevici Prozorov din spectacolul Trei surori de A.P. Cehov în regia lui Gábor Tompa.

Rezultatele nominalizărilor făcute de juriul UNITER format din Maria Zărnescu, Mircea Morariu şi Ion Parhon au fost anunţate pe 5 martie 2013 de către Uniunea Teatrală din România. Gala de decernare a premiilor UNITER va avea loc în data de 13 mai 2013 la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi.

(foto: Biró István)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus