Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Concert The Count Basie Orchestra

The Count Basie Orchestra la Sala Palatului, 14 mai 2013

mai 2013
Pe 14 mai 2013 la Sala Palatului va avea loc un show autentic de jazz clasic oferit de cel mai prestigios big band din istorie - legendara trupă The Count Basie Orchestra. De la vârsta de aur din anii '30-'40 până la colaborările cu Frank Sinatra sau Ella Fitzgerald (anii '50-'60), Oscar Peterson, Quincy Jones sau Ray Charles (anii '70-'80), cei 18 instrumentişti americani ne vor purta printr-o adevărată istorie live a swing-ului de calitate.

William Count Basie a fondat Count Basie Orchestra în 1935, în Kansas City, Statele Unite. În mai puţin de un an, pe toate posturile de radio din America se asculta ceea ce urma să devină o legendă - cea mai 'swing' dintre trupele de jazz din întreaga lume. Restul a fost istorie.

De-a lungul celor aproape 8 decenii de existenţă, The Count Basie Orchestra a fost asociată cu unele dintre cele mai importante nume din istoria jazz-ului - Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Ethel Waters, Sarah Vaughan, Joe Williams, Frank Sinatra sau Duke Ellington.

De la dispariţia lui Count Basie în 1984, Thad Jones, Frank Foster, Grover Mitchell, Bill Hughes şi acum Dennis Mackrel au condus Count Basie Orchestra şi au menţinut-o printre elitele jazz-ului internaţional. The Count Basie Orchestra au câştigat de-a lungul timpului 17 premii Grammy, mai multe decât orice alt big band din istorie.

Printre cei 18 membri actuali ai trupei se numără şi câţiva muzicieni aduşi în orchestră de însuşi Count Basie: John Williams (din 1970), Dennis Mackrel (şef de orchestră, din 1983), solista Carmen Bradford (din 1983) sau Clarence Banks (din 1984). Ceilalţi instrumentişti excepţionali din Count Basie Orchestra au făcut parte din alte trupe de jazz prestigioase, conduse de Stan Kenton, Glenn Miller, Lionel Hampton, Benny Goodman sau Duke Ellington.

Concertul este organizat de Fundaţia Phoenix.

Biletele costă 75, 100, 150, 200, 250 şi 300 lei şi sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti şi la Casieria Metrou Unirii 1 Bucureşti, precum şi în reţeaua Eventim, pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo şi la casa de bilete a Sălii Palatului.

www.phoenix.ro
www.facebook.com/fundatia.phoenix
www.basieband.org

Toate articolele despre Concert The Count Basie Orchestra

Hoinăreală swing, alături de The Count Basie Orchestra, Mădălina Dumitrache
 Revizitarea epocii de aur a jazz-ului cu Count Basie Orchestra la Sala Palatului, Venera Dimulescu
 Vioara din 1750 ce a acompaniat-o pe Maria Tănase în deschiderea concertului The Count Basie Orchestra, Comunicat de presă
 Noua solistă Count Basie Orchestra preia ştafeta de la Billie Holiday, Sarah Vaughan şi Ella Fitzgerald, Comunicat de presă

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.