iunie 2013
Festivalul de Teatru Scrie despre Tine, 2013
După încheierea Festivalului de Teatru Independent organizat în perioada 10 mai - 10 iunie 2013, proiectul Scrie despre Tine continuă cu ateliere deschise de teatru şi un proiect în cadrul FestCo, desfăşurat în colaborare cu Teatru de Comedie.
 
Festivalul de Teatru Independent Scrie despre Tine a oferit publicului bucureştean 5 premiere, 6 piese lectură, o lectură colectivă a pieselor în lucru în cadrul atelierului şi o producţie de 5 scurmetraje, toate inspirate din poveştile personale ale autorilor Corina Ciubotaru, Anca Ştefan, Cosmin Briciu, Andreea Lupu, Silvana Vişan Carter, Olivia Oancea, Mihaela Mureşanu, Isolda Zăvoianu, Irina Ionescu, Alexandra Zachi, Daniela Ivanov şi Irina Dobriţă.
 
Actorii care au interpretat roluri în producţiile prezentate în Festivalul Scrie despre Tine sunt: Cristina Găvruş, Alec Secăreanu, Vera Ion, Ştefan Pătraşcu, Mihaela Mureşanu, Andreea Bibiri, Romeo Tudor, Ilinca Hărnuţ, Sorin Poamă, Carmen Guran, Cosmina Stratan, Amalia Ciolan, Lucian Iftime, Diana Cavallioti, Gabriel Juduc, Nicolae Rogoz, Sever Bârzan, Iulia Verdeş, Coca Bloos, Simona Cuciurianu, Mihaela Sîrbu, Silviana Vişan Carter, Alex Fuhrmann, Ionuţ Grama, Dan Lupu, Cătălina Bălălău, Lucian Teodor Rus, Marian Olteanu, Oana Popescu, Gilda Stan, Andreea Lupu, Catălin Alexandru Cicioiu.
Regizori: Vera Ion, Sorin Poamă, Ilinca Hărnuţ, Mihaela Sîrbu.
Echipa producţie film: Bogdan Marcu, Răzvan Mihalachi, Ştefan Pătraşcu, Alin Zăbrăuţeanu, Vera Ion, Sorin Poamă.
 
Pornind de la tema primei ediţii a Festivalului Scrie despre Tine - Cui ne spunem poveştile? - o echipă alcătuită din jucători în Echipa Experimentală a făcut o serie de exerciţii de interacţiune cu străinii şi de scris pe diferite teme, în fiecare zi alta, pe toată durata Festivalului, 10 mai - 10 iunie 2013. Rezultatele au fost postate pe blogul cuinespunempovestile.wordpress, iar o parte dintre texte apărea în primul număr al revistei Scrie despre Tine.

Acţiunile Scrie despre Tine continuă în iunie 2013 cu noi ateliere şi proiecte de dezvoltare de scenarii pornind de la experienţele personale ale participanţilor.
"E momentul în care ne dorim să îi cunoaştem pe cei care au participat de-a lungul unei luni întregi la spectacolele şi experimentele Scrie despre Tine. Pentru asta, am organizat 3 ateliere deschise şi pregătim un proiect de dezvoltare de scenarii împreună cu Teatrul de Comedie. Am observat că publicul devine din ce în ce mai deschis la acest tip de experienţă şi dorim ca în perioada următoare să descoperim noi poveşti pe care să le dezvoltăm în scenarii de teatru sau film", declară Vera Ion, trainer Scrie despre Tine.

Atelierele deschise vor avea loc:
Sâmbătă, 22 iunie 2013, de la ora 17.00, la Urbanesc, str. Ştefan Luchian 7
Duminică, 23 iunie 2013, de la ora 19.00, la Lente, str. Arcului 8
Luni, 24 iunie 2013, de la ora 19.00, la Platforma (Anexa MNAC), str. Calea Moşilor 62-68, et. 1
 
În cadrul atelierelor deschise, trainerii vor lucra exerciţii specifice metodei Scrie despre Tine şi vor sta la dispoziţia participanţilor pentru întrebări legate de structura atelierului şi a antrenamentelor, ce înseamnă să scrii o piesă în cadrul atelierului Scrie despre Tine, cum te poţi înscrie şi care este procesul de lucru. Pentru participarea la atelierele deschise, nu e nevoie decât de un mail pe adresa [email protected], în care să vă confirmaţi prezenţa şi data şi locul atelierului pe care îl alegeţi.
 
Dacă nu aveţi răbdare până pe 22 iunie 2013 şi vreţi să lucraţi la cald în cadrul unui teatru profesionist, timp de trei zile intensiv, Vera Ion şi Sorin Poamă va aşteaptă la un atelier organizat în cadrul FestCo, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, pentru a da startul scrierii unei piese de teatru. Atelierul se desfăşoară pe 19, 20 şi 21 iunie 2013. Prin exerciţii de scris şi actorie specifice atelierului Scrie despre Tine, cei doi traineri vor dezvolta cu participanţii câte o scenă inspirată din întâmplările personale ale acestora şi vor depista posibile subiecte pentru piese de teatru, urmând ca acestea să fie dezvoltate în parteneriat cu Teatrul de Comedie. Cine doreşte să înveţe să scrie o piesă de teatru pornind de la o poveste personală pe care ar vrea să o spună şi altora, este rugat să trimită marţi, 18 iunie 2013, pe adresa [email protected], un text de maxim două pagini, cu tema "Un moment penibil din viaţa mea", împreună cu datele de contact - nume şi telefon. Cei selectaţi vor fi contactaţi pentru un interviu cu cei doi coordonatori.

Mai multe informaţii despre ateliere găsiţi pe www.scriedespretine.com.
Parteneri media: Revista de Povestiri, VICE, Sub25, Şapte Seri, Money.ro, Cooperativa Urbana, ArtWe.ro, Ginger Group, Modernism.ro, Revista Arte şi Meserii, Fundaţia Paspartu, ArtAct Magazine, Peteava.ro, Feeder.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Orasulm.eu, Bucharest-Guide.ro.
Pentru mai multe informaţii:
Mihaela Mureşanu
[email protected]
0751 078 152 / 0722 222 422

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus