iulie 2013
Paris, mon amour
Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" lansează miercuri, 10 iulie 2013, ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei, nr. 45), albumul de şansonete Paris, mon amour, un CD audio care include celebrele piese din spectacolul-colaj cu acelaşi titlu din repertoriul teatrului. Cele 21 de şansonete, reorchestrate şi rearanjate de maestrul Lucian Vlădescu, prim dirijor al Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă, beneficiază de interpretarea unora dintre cei mai cunoscuţi solişti ai Operetei, cu acompaniamentul Orchestrei şi Corului instituţiei.

Albumul Paris, mon amour reprezintă o premieră în România, fiind primul proiect de acest tip iniţiat de o instituţie muzicală din România, care are ca scop accesibilizarea spectacolului muzical, prin difuzarea, pe suport audio, a pieselor muzicale interpretate în spectacol.

Evenimentul din data de 10 iulie 2013 este prima lansare oficială a albumului cu muzica din spectacolul Paris, mon amour în Bucureşti, un eveniment similar având loc în luna mai 2013, în cadrul microstagiunii susţinute de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" la Târgu Mureş.

Spectacolul Paris, mon amour este una dintre cele mai de succes producţii ale instituţiei, jucată până acum în peste 10 oraşe din ţară în faţa a mii de spectatori. Construit pe structura unui colaj din momente muzicale diferite, Paris, mon amour imaginează o lume a Parisului de toate zilele, dar şi a Parisului curtezanelor, a florăreselor, a micilor comercianţi de stradă şi a îndrăgostiţilor de pretutindeni. Premiera spectacolului a avut loc în aprilie 2010 în Foaierul Teatrului Naţional de Operetă, amenajat sub forma unei cafenele pariziene, în care spectatorii, aşezaţi la mese, au fost serviţi cu un pahar de şampanie şi o tartă cu caviar pentru a savura într-un mod cât mai plăcut atmosfera boemului Paris.

Răzvan Ioan Dincă, regizorul spectacolului, declara cu ocazia premierei: "Am vrut să aduc pe scenă un Paris cu parfum de epocă, cel pe care îl vedem în fotografiile sepia, un amestec de superfluu cu profund, de grotesc cu apetisant, de fermecător şi inaccesibil uneori, un oraş al damelor uşoare, al mahalalei cu ştaif şi al amestecului dintre real şi turistic... Cât despre personaje, ele sunt construite în funcţie de situaţia pe care muzica, frazarea muzicală şi uneori versurile o presupun. Sunt adăugate frânturi de viaţa şi sunt aduşi în faţa spectatorilor reprezentanţi ai unor tagme, ai unor zone şi ai unor mentalităţi."

PARIS, MON AMOUR
Spectacol colaj de chansonete
Regie: Răzvan Ioan Dincă
Dirijor şi aranjament muzical: Lucian Vlădescu
Maestru de cor: Gabriel Popescu
Asistent de regie: Raluca Popa
Cu participarea Orchestrei şi Corului Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian"
Solişti (în interpretarea de pe album): Florin Budnaru, Daniel Eufrosin, Ernest Fazekas, Bianca Ionescu, Daniel Madia, Tina Munteanu, Gladiola Niţulescu-Lamatic, Cătălin Petrescu, Oana Rusu, Alexandra Savu, Silvia Şohterus, Daniela Vlădescu.

Pentru informaţii suplimentare despre acest eveniment:
Cristina Nichimiş, PR Executive, tel. 0758.111.270, e-mail [email protected].
De: Edith Piaf, Charles Aznavour, Jaques Brel, Joe Dassin Regia: Răzvan Ioan Dincă Cu: Oana Rusu/Adriana Butoi, Silvia Sohteruş, Bianca Ionescu, Alexandra Savu, Daniel Eufrosin, Marius Olteanu, Florin Budnaru, Cătălin Petrescu, Daniela Vlădescu, Gladiola Niţulescu, Ernest Fazekaş, Tina Munteanu, Eugenia Ilinca, Matei Nicolescu, Dorina Velicu