septembrie 2013
Io e te
Tea Falco, noua muză a lui Bertolucci, după Eva Green (The Dreamers)?

Dacă nu ai auzit încă de ea, atunci trebuie să o cunoşti, să intri măcar o clipă în lumea ei... Tea este o femeie carismatică cu parfumuri intense de peisaje siciliene. Nu se încadrează în tiparul femeilor de Hollywood. Este actriţă şi artistă contemporană, iar frumuseţea ei aparte, liberă şi aerisită oferă impresia unei firi boeme. Tea se descrie ca o persoană "nedefinită şi nedefinitivă". Declară că "îi place să se joace, să iubească şi să viseze precum copiii şi animalele".

Cu siguranţă, vom deveni martorii unui fenomen care începe să prindă aripi.

Fotografia sfidează moartea! Muză pentru propriile creaţii

Când avea 13 ani, Tea a primit de la mama ei un aparat de fotografiat Zenit şi de atunci dorinţa de a folosi fotografia ca o cale de a urmări emoţiile lumii a rămas la fel de vie.

Îi place să creadă că "sfidează moartea cu arta pentru că explorează lumea jucându-se cu aparatul de fotografiat". Lucrările ei distrug lumea şi reconstruiesc realitatea. Sunt îmbrăcate în nonculori. De ce? Argumentul este simplu: numai această cale elimină excesul inutil şi conduce privitorul direct către esenţă.

Arta sa face referire la o angoasă a distracţiei şi aduce într-o lumină ironică conflictul dintre elemente duale: organism - mediu înconjurător, minte - suflet.

A câştigat unul dintre cele mai prestigioase premii pentru artă contemporană din Italia: premiul Basilo Cascella. Fotografiile ei au fost expuse în America, Grecia şi Italia.

Actor mare la început de drum - noua muză a celebrului regizor Bernardo Bertolucci

Sursa de inspiraţie pentru stilul său este observarea lumii prin obiectivul foto. La 17 ani, Tea a început studiile în cinematografie, dar a trebuit să le abandoneze din motive personale. Abia după cinci ani îşi reia activitatea. A apărut în numeroase piese de teatru şi a jucat în două filme italiene. Deşi a avut parte de experienţe anterioare filmului Io e te / Eu şi tu, Tea Falco vrea ca acesta să fie considerat primul din cariera ei.

Maestrul Bertolucci şi-a găsit muza pentru ultimul său film încă de la prima întâlnire, când şi-a dat seama că personalitatea ei se potriveşte de minune cu rolul. Personajul Oliviei împrumută tot felul de trăsături din viaţa ei reală - pasiunea pentru fotografie, accentul catalan, nonconformismul, ba chiar şi unele dintre replicile pe care i le-a dat regizorului în discuţiile lor preliminare.

Io e te / Eu şi tu este un film emoţionant despre relaţia dificilă între doi fraţi vitregi. Tea interpretează rolul Oliviei, artista dependentă de droguri care intră în viaţa fratelui său Lorenzo pe neaşteptate.

Lorenzo este un tânăr inteligent, dar puţin introvertit. În loc să se ducă în excursie la munte, preferă să stea departe de toată lumea, ascunzându-se în subsolul casei. Liniştea îi este spulberată de Olivia, care caută la rândul ei să se izoleze de ceilalţi şi ajunge în acelaşi subsol. Legătura dintre cei doi oscilează pe alocuri de la o extremă la alta: se ceartă, se ajută, se urăsc (pentru că părinţii lor nu se înţeleg), se iubesc. Un amalgam de sentimente.

Începând cu 6 septembrie 2013, vă aşteptăm la cinematografele din Bucureşti: Movieplex Plaza România, Hollywood Multiplex (Mall Vitan), Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf al Regizorului Român, iar din 13 septembrie 2013 la cinema Victoria din Cluj.

Pentru mai multe detalii, accesaţi www.facebook.com/Eu.si.tu.film

Regia: Bernardo Bertolucci Cu: Tea Falco, Jacopo Olmo Antinori, Sonia Bergamasco, Veronica Lazar

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus