mai 2005
Concert Faithless
Trupa britanică Faithless este recunoscută ca fiind una dintre cele mai spectaculoase prezenţe live din muzica electronică. Piese ca God is a DJ, Insomnia sau We Come One au reuşit să atragă vînzări de discuri şi bilete la concerte de ordinul milioanelor.

Faithless vor concerta pe 31 mai, la ora 20, la Arenele Romane cu 8 oameni pe scenă. Maxi Jazz şi Sister Bliss, chitaristul Dave Randall şi basistul Aubrey Nunn, împreună cu alţi 4 instrumentişti de excepţie vor veni la Bucureşti la iniţiativa Fundaţiei Phoenix cu unul dintre cele mai de senzaţie spectacole live de la ora actuală.

Show-ul de lumini este conceput în aşa fel încât să sporească interactivitatea între public şi scenă. O bună parte din echipamentele de scenă sunt deplasate cu camionul de turneu, iar asamblarea întregii instalaţii de sunet şi lumini revine firmei Sfinx Experience CDA, care asigură producţia tehnică a concertului.

Turneul din care face parte şi concertul de la Bucureşti a început în Argentina şi a continuat în Marea Britanie, Olanda şi Elveţia, iar în următoarele luni va ajunge în Polonia, Macedonia, Croaţia, Serbia, Federaţia Rusă, Grecia, Germania, Israel, Belgia, Danemarca şi Spania.

Turneul actual susţine lansarea pe piaţă a CD-ului şi DVD-ului Forever Faithless, care include cele mai mari hituri de-a lungul a 10 ani şi este distribuit în România în exclusivitate prin Nova Music Entertainment, licenţiat BMG.


Pentru detalii suplimentare consultaţi situl oficial al formaţiei.




 Artişti români în deschidere

În deschidere vor evolua artişti din noul val al muzicii electronice româneşti - Silent Strike şi Gojira & Kosak.

Gojira & Kosak

Gojira (George Dorin Andreescu, 22 ani) şi Kosak (Marius Leftarache, 21 ani) au început să cânte împreună cu ocazia Zilelor Vienei la Bucureşti în 2004, urmând apoi alte apariţii la TM Base, Zilele Bucureştiului la Viena, AVMotional sau TM Base Workshop. Amândoi membrii trupei s-au implicat în promovarea muzicii electronice, Gojira făcând parte din echipa emisiunii "Selectro" (la Activ FM), iar Kosak fiind realizator al emisiunii "Oscilaţii" (la Delta RFI). Gojira & Kosak apar deja pe mai multe compilaţii autohtone şi din străinătate şi pregătesc în prezent primul lor material discografic şi primul videoclip.

Silent Strike

Silent Strike (Ionuţ Titu) s-a născut pe 27 august 1982 la Bacău şi este student în anul 4 la informatică la Iaşi. La 4 ani primeşte cadou o chitară, la 12 ani o chitară mai mare şi la 13 una electrică. La 14 ani le vinde pe toate 3 şi îşi cumpără computer 486. Compune muzică la chitară mai întâi, după care se dedică în totalitate computerului. Trece rapid prin stiluri ca hip-hop, doom-metal, trance, electro, jungle, drum&bass, IDM, breakbeat, colecţionând peste 100 de compoziţii, unele mai neterminate ca altele. În ultimii 4 ani se stabileşte în zona downtempo, jazzy trip-hop, chill cu influenţe idm, hip-hop. Colaborează cu Electric Brother, Vlaicu Golcea, Ada Milea, Maria Radu, CTC şi alţii. Apariţiile live şi pe diverse compilaţii s-au înteţit în 2005, iar în luna iunie este programată ieşirea pe piaţă a primului LP Silent Strike.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus