martie 2014
Buzunarul cu pâine
Marţi, 15 aprilie 2014, ora 20, Teatrul LUNI de la Green Hours prezintă:
Buzunarul cu pâine de Matei Vişniec

Doi oameni vor să salveze un câine. Nu înainte de a transforma lumea într-o dilemă. Un spectacol despre salvarea unui câine şi a unei naţiuni.
Un performance pentru oameni mari

cu: Eliza Păuna, Bettina Schicht, Dan Codreanu, Olga Ioana Bela
regia: Cristian Pepino
scenografia: Bettina Schicht, Andra Ştefan, Emilia Holban
costume păpuşi: Alexandra Motoc

Spectacolul care a "ras" toate premiile de la ContemporanIs Iasi 2013, Cel mai bun spectacol din Maratonul Teatrului Independent, Premiu special la Iaşi Fringe.

"Cel mai sincer şi mai candid spectacol" (Roxana Crişan)

"Textul lui Matei Vişniec a fost remarcabil realizat, arătând cu francheţe cât de bine poate să se aşeze pe teatrul de păpuşi. S-a întruchipat o lume mică, foarte asemănătoare cu cea mare, care însă părea că descrie o suprarealitate, pentru că cele doua personaje trăiesc într-adevăr într-un buzunar unde stau de vorbă la lumina unei lanterne. Nu am putut rămâne neutră la felul în care a fost speculat subtextul pe coordonate sociale si politice, unele replici spuse cu aparentă simplitate au amintit de situaţia României pre- şi postdecembriste."

" Actorii care au făcut vocile celor doua personaje (Eliza Păuna şi Dan Codreanu) au trecut o probă de rezistenţă vocală şi au ştiut să profite de minune de situaţiile comice, să sublinieze cu fineţe absurdul, să treacă la suprafaţă totul în farsă, în deriziune, dar să păstreze pe dinăuntru tonul grav al neputinţei, al fricii. Şi n-au uitat între timp să fie sinceri."

"Buzunarul cu pâine a fost într-adevăr un spectacol care merita, aşa cum s-a şi întâmplat, să primească premiul Festivalului, pentru că a vorbit atât de firesc despre visele şi tristeţile noastre, despre temerile şi atitudinile noastre, despre stăpâni, despre tirani şi despre cei care gândesc, şi pentru că a arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, că păpuşile pot transmite foarte multă sensibilitate. Atunci când sunt iubite."

intrare: 20 lei
rezervări: [email protected] | 0788 452 485 (L-V: 11-18)


De: Matei Vişniec Regia: Cristian Pepino Cu: Eliza Păuna, Bettina Schicht, Dan Codreanu, Olga Ioana Bela

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus