Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Copilul îngropat

Copilul îngropat de Sam Shepard


martie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Copilul îngropat vorbeşte despre un cuplu care trăieşte o poveste de dragoste bolnăvicioasă şi sufocantă, înăbuşită încă din faşă: ea este o domnişoară de la oraş, el, fermier, o aduce la ţară, în Illinois şi încearcă să construiască o familie.

Aceasta este premisa poveştii. Spectacolul începe însă direct cu concluzia, lăsându-i spectatorului datoria de a rescrie desfăşurarea acţiunii şi punctul culminat al poveştii, asemenea unui puzzle, din indiciile presărate de-a lungul dialogului personajelor.

Se trage cortina: cuplul are 50 de ani de mariaj, trei copiii dintre care unul - cel mai frumos şi mai inteligent, a murit, altul, cel mai mare, şi-a tăiat piciorul cu fierăstrăul electric, iar mijlociul este un inadaptat social. Toate aceste nenorociri din interiorul familiei se petrec pe fundalul celui de-al doilea Război Mondial şi al unei crize economice care a urmat acestui război.

Ca nişte adolescenţi surprinşi făcând ceea ce nu trebuie, Halie (Anamaria Olaş) şi Dodge (Daniel Drăgan) lasă impresia că între ei există relaţia normală dintre doi bătrâni ramoliţi, şi că eşecul căsniciei lor este dovada unui univers cu simţul umorului bine dezvoltat. Însă, toate elementele care compun lumea celor doi, pereţii gălbui şi scorojiţi, tavanul bucăţi, limbajul maşinal sau distanţa enigmatică pe care aleg să o păstreze între ei sunt indiciile unei fericiri de faţadă.


Următoarele reprezentaţii: 4 martie, 13 martie şi 26 martie 2014, ora 18.30, sala Ion Cojar, Palatul Copiilor. Intrarea este liberă. Toate articolele despre Copilul îngropat


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Welcome to the freaks show - Copilul îngropat, Livia Stoica


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer