aprilie 2014
Festivalul TIFF 2014
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă, prin programele sale educaţionale, să pregătească noile generaţii de cineaşti şi să descopere tinere talente.
 
Aflat la a 12-a ediţie, atelierul de film Let's Go Digital! se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video. Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatură profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească şi, de asemenea, vor putea să ia parte la toate evenimentele festivalului.

15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii făcută de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura 3 seniori, foşti participanţi Let's Go Digital, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de "making of" al atelierului. Filmele rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let's Go Digital! 2014. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere a Atelierului.

Înscrierile au loc până pe 16 mai 2014. Regulamentul şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite aici.

Atelierul de film Let's Go Digital! a avut loc pentru prima oară în iunie 2005 în cadrul Festivalului de Film Transilvania. După succesul primei ediţii au urmat încă 10 ediţii, desfăşurate atât în timpul TIFF, la Cluj şi Sibiu, precum şi independent de festival, în cartierul Rahova din Bucureşti, în februarie 2007, şi în localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, în decembrie 2007. 

O serie de tineri, foşti participanţi ai atelierului, s-au făcut deja remarcaţi în industria cinematografică. Regizoarea Luiza Pârvu este în prezent masterandă la Universitatea de Film Tisch din New York, cotată a treia ca valoare în lumea cinematografică. Până în prezent Luiza a regizat o serie de scurt metraje, prezentate şi premiate în festivaluri din întreaga lume. În 2010, scurt metrajul său Aniversarea a obţinut Premiul 2 la Festivalul de Film de la Abu Dhabi. Aniversarea, My Baby şi Draft 7 au fost proiectate în peste 80 de festivaluri şi evenimente cinematografice din ţară şi străinătate. Scenarista Andreea Borţun este un alt exemplu al absolvenţilor LGD: după ce a studiat Scenaristica la UNATC şi a colaborat ca scenarist pe mai multe proiecte, atât de scurt cât şi de lungmetraj, Andreea a obţinut în acest an o bursă la New School, departamentul School of Writing, New York.

Ediţia a 12-a a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N, şi va avea loc la Cluj-Napoca, între 30 mai şi 8 iunie 2014.


Let's Go Digital! este susţinut de BCR şi prezentat de UPC, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Europa Creativă, Media Mundus şi  UNATC.

Descarcă sinopsisurile filmelor, TIFF 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus