mai 2014
EUROPAfest 2014
Singurul festival din Europa care reuneşte 4 genuri muzicale - jazz, blues, pop şi muzică clasică revine în 2014 cu concerte live de excepţie. Sub sloganul "It's all about live quality music!", ediţia cu nr. 21 a Festivalului Internaţional EUROPAfest prezintă peste 300 de artişti din 45 de ţări.
 
Festivalul debutează pe 8 mai 2014 cu un concert tematic - Swiss Jazz Night - Jazz in the Theatre, organizat în parteneriat cu Ambasada Elveţiei în România şi Primăria Municipiului Bucureşti. Scena Sălii Majestic a Teatrului Odeon va răsuna în acordurile muzicienilor din Elveţia, Grecia, UK şi Australia. Cu aceeaşi ocazie are loc sărbătorirea Zilei Europei, un moment aparte al concertului reprezentându-l interpretarea Imnului Europei pe ritmuri de jazz.  Spectacolul va cuprinde şi alte surprize.
 
Pe 9 mai 2014 se deschide scena Caffe Festival, la Ibis Caffe cu concertul celor de la Vassilis "Blue" Sotiriou / Grecia, Elveţia care prezintă un amestec bine proporţionat de blues, funk, soul şi muzică jazz. Tot pe 9 mai 2014 EUROPAfest continuă la Mărul de Aur cu trupa Alex Hahn & The Blue Riders / UK, Australia, care aduce un tribut Ettei James.
 
Pe langă cele două evenimente bucureştenii au ocazia să participe la încă 10 evenimente, printre care mult-aşteptatele concerte de jazz, blues şi pop, cea de-a opta ediţie Bucharest International Jazz Competition prezentată în cadrul evenimentului EUROPAfest - 100% jazz and more, cu trupe de jazz din 21 de ţări, Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti", la care s-a înregistrat un număr record de participanţi într-un concurs din România: 143 de participanţi din 38 de ţări şi concerte after-hours în spaţii neconvenţionale.

Din anul 2005 festivalul se desfaşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.
 
Agenda EUROPAfest este plină de evenimente atractive încât îţi e greu să bifezi doar unul singur! De aceea, organizatorii te aşteaptă să li te alături oricând în perioada 8 - 24 mai 2014 pentru a sărbători muzica de calitate. Detalii despre concertele viitoare şi bilete se găsesc pe site-ul www.jmEvents.ro.

Informaţii suplimentare şi fotografii :
jmEvents.ro
[email protected] | 0720.31.61.62
Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus