România Liberă / iunie 2005
Duminică, 12 iunie, ora 19, la Teatrul Foarte Mic a avut loc o nouă reprezentaţie a spectacolului Orfeu sau cum să te dezbraci de pene. Realizat de Nona Ciobanu pe textele lui Gellu Naum şi muzica lui Alexandru Bălănescu, spectacolul produs de Studioul Toaca a avut premiera absolută la Festivalul "East Meets East" care a avut loc la Cambridge între 8 şi 13 martie.

Ecourile au fost foarte favorabile: de pildă, în "The Sunday Times" a fost apreciat ca "un spectacol minunat, fluid, impresionant". "Orfeu este povestea armoniei, a artei şi a dorinţei de împlinire prin dragoste", spune Nona Ciobanu, care mărturiseşte că a găsit în poezia lui Gellu Naum şi în muzica lui Alexandru Bălănescu muzica orfică în sens larg. Distribuţia îi numără pe: Dana Tapalagă, Liliana Gavrilescu, Adrian Ciglenean, Iulian Băltăţescu. Păpuşile şi măştile sunt manevrate de Liliana Gavrilescu şi Viorel Pater, iar responsabil cu light designul, grafica şi proiecţiile este Iulian Băltăţescu.
De: Gellu Naum Regia: Nona Ciobanu Cu: Liliana Gavrilescu, Dana Tapalagă, Adrian Ciglenean

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus