Revista HBO / mai 2005
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith
O lume întreagă şi-a ţinut răsuflarea pe 19 mai. Şi s-a făcut coada la intarea în cinematografe, când, în premieră mondială, a intrat Revenge of the Sith. În Statele Unite succesul seriei şi aşteptarea au fost atât de mari încât lumea a plătit pentru a fi părtaşă la producţia filmului prin intermediul unui webcam.

Episodul III, un sequel la Attack of the Clones (2002) şi un prequel la A New Hope (1977), a aruncat lumină peste secretele unuia dintre cele mai fascinante personaje negative ale istoriei cinematografice, secrete ce au aşteptat peste 20 de ani. La 1 septembrie 2003, la ora 17:45, Hayden Christensen, purtând costumul lui Darth Vader, păşea întâia oară pe platourile de filmare. Apariţia lui a făcut să se aşterne tăcerea şi pe platou s-au adunat toţi cei care lucrau la proiect. Producătorul Rick McCallum asemăna starea din acele momente cu cele trăite la Woodstock.

George Lucas, scenarist, regizor şi producător al seriei Star Wars, spune despre Revenge of the Sith că este cel mai adult şi cel mai întunecat film din serie, iar Francis Ford Coppola, unul dintre cei care au văzut deja pelicula, îl apropia de tragediile shakespeariene. Asta nu înseamnă că fantezia frenetică nu va avea drum liber spre ecran. Nu lipsesc bătăliile spectaculoase ale navelor spaţiale sau ale cavalerilor Jedi cu armatele separatiste, dar nucleul filmului este coruperea unui suflet, trădarea unei prietenii. Vă puteţi imagina un duel între Anakin Skywalker, devenit cavaler Jedi cu acte in regulă, şi mentorul său Obi-wan Kenobi? Vi-l puteţi imagina pe cel despre care profeţiile spuneau ca va aduce echilibru Forţei trecând de partea Întunecată?

La trei ani după ce a început Războiul Clonelor, Obi-wan e trimis să lupte în numele Republicii cu armatele generalului separatist Grievous, jumătate extraterestru jumătate droid, care îl serveşte pe Contele Dooku. Între timp, în Senat, Cancelarul Suprem Palpantine trage sforile, ceea ce nu e tocmai o noutate, transformă Republica în propriul său Imperiu şi reuşeşte să îl ademenească în acest joc chiar pe Anakin. Şi astfel se ajunge la o bătălie între cei doi prieteni. Cei care se ocupă de efectele speciale mărturiseau că, pe o scală de la 1 la 10, efectele realizate în episodul II sunt de nota 7 şi că Revenge of the Sith, beneficiind de toate descoperirile ultimilor doi ani, arată excelent. Mergeţi să vedeţi dacă le daţi dreptate. May the Force be with you.
Regia: George Lucas Cu: Ewan McGregor, Hayden Christensen, Natalie Portman, Samuel L. Jackson

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus