iulie 2014
Și veni bărbatul la femeie
Numele piesei: Şi veni bărbatul la femeie
Autor: Simion Zlotnikov
Distribuţia: Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel
Traducerea din limba rusă şi regia: Bogdan Budeş
Spaţiu: Teatrul de Artă (Bucureşti, str. Sfântul Ştefan, nr. 21)
Data estimată a premierei oficiale: 20 septembrie 2014

Scurt sinopsis.
Dina şi Victor sunt trecuţi de patruzeci de ani, divorţaţi, şi fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. "Trecuţi de patruzeci de ani" nu e o vârstă la care viaţa ia sfârşit. Aşa că prietenii lor comuni, Jora şi Judith, încearcă să le vină în ajutor stabilindu-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina într-o seară ploioasă de sâmbătă. Vor reuşi ei să treacă peste dezamăgirile şi temerile inspirate de trecut? Vor şti ei să se lase până la capăt "îmbolnăviţi de o speranţă nouă"? O comedie acidulată, o farsă plină de replici strălucitoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt.


Într-o piaţă din ce în ce mai săracă şi orientată tot mai des către evaluarea unui produs cultural după aceleaşi criterii aplicate unui bun de larg consum (rating, profitabiltate, vizibilitate media etc.), finanţarea unui spectacol de teatru din fondurile companiilor comerciale devine pe zi ce trece o activitate cronofagă şi, de cele mai multe ori, sortită eşecului. Ne-am hotărât de aceea să încercăm colectarea de fonduri necesare producerii acestui spectacol direct de la cei cărora le este adresat: de la viitorii spectatori.

Apelăm, aşadar, la bunăvoinţa şi generozitatea dumneavoastră pentru ca acest proiect să devină realitate. În schimbul sumei oferite, participanţii la această iniţiativă de multifinanţare vor avea acces la spectacol şi vor fi menţionaţi în toate materialele de promovare a spectacolului.

Bugetul estimativ necesar producerii acestui spectacol (drepturi de autor externe, drepturi muzică, decor, costume, recuzită, recuzită consumabilă, promovare) este de 3.400 euro. Bugetul estimativ nu conţine onorariile actorilor şi regizorului şi nici plata drepturilor de utilizare a traducerii în limba română a textului piesei.

Prietenia e nepreţuită. Formulările de mai jos sunt strict convenţionale.

Prieten producător / 5 euro / invitaţie o persoană
Prieten bun producător / 6 - 20 euro / invitaţie 2 persoane
Prieten drag producător / 21 - 35 euro / invitaţie 4 persoane
Prieten de nădejde producător / peste 36 de euro / invitaţie 6 persoane

Sumele pot fi virate în contul deschis (în lei) la ING Bank pe numele lui Lucian Gabriel Pavel. La efectuarea viramentului sau alimentării directe a contului, vă rugăm să menţionaţi: "Producţie spectacol teatru".
IBAN: RO30 INGB 0000 9999 0022 4344 (cont în lei)
Banca: ING Bank Bucureşti

De asemenea, proiectul poate fi sprijinit şi pe we-are-here, platformă de multifinanţare de proiecte culturale!


Noi repetăm deja. Vă aşteptăm şi vă mulţumim!



De: Simion Zlotnikov Regia: Bogdan Budeș Cu: Mihaela Sîrbu, Lucian Pavel

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus