septembrie 2014
Promenada Operei, 2014
Promenada Operei 2014: un program de înaltă calitate artistică, o scenografie spectaculoasă, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment în aer liber din Capitală dedicat artei lirice, organizat de Opera Naţională Bucureşti, ajuns la a opta ediţie.   
 
"Promenada Operei este o promisiune a noii stagiuni. Cei peste 10.000 de spectatori s-au bucurat de momente artistice care vor deveni începând din luna octombrie, evenimente de referinţă pentru lumea culturală bucureşteană. Stagiunea 2014-2015 înseamnă primul sezon complet sub conducerea mea, ceea ce ma face şi mai responsabil faţă de spectatorii care vor păşi în noua sală a Operei Naţionale Bucureşti, într-o lume care capată un alt sens", a declarat Directorul General al Operei Naţionale Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă.
 
Dacă la ediţiile precedente s-a pus accentul în principal de promovarea artiştilor instituţiei, începând din anul 2013 conceptul evenimentului este diferit, urmărindu-se dezvăluirea noilor proiecte ale Operei Naţionale Bucureşti. Printre premierele de operă şi balet din stagiunea 2014-2015, ale căror fragmente au fost incluse în programul artistic al Promenadei Operei, s-au numărat operele verdiene La traviata în regia lui Paul Curran, Falstaff în viziunea regizorala a celebrului Graham Vick, Manon Lescaut de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent, La fille mal gardée de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton şi Giselle de Adolphe Adam, în coregrafia lui Ethan Stiefel şi Johan Kobborg. 

 

Scena a reprezentat un alt element care a atras atenţia publicului prezent pe esplanada Operei la finalul lunii august. Cu o dimensiune de 26x22 m şi o înălţime de 18 m, scena pe care  s-a desfăşurat evenimentul este cea mai mare construcţie de acest tip, din aluminiu, din sud-estul Europei. Printre artiştii care au stârnit ropote de aplauze la Promenadă s-au numărat solişti binecunoscuţi ai Operei Naţionale Bucureşti, dar şi solişti ai Baletului Naţional Român, alături de invitaţi speciali care activează în străinătate, laureaţi a Concursului Internaţional de Canto Le Grand Prix de l'Opéra, organizat de ONB, precum şi artişti din ţară. Acestei echipe solistice de excepţie i s-au adaugat membrii Orchestrei şi ai Corului instituţiei, aflaţi sub bagheta dirijorului Cristian Sandu.
 
Evenimentul Promenadei Operei - ediţia 2014 a fost realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 a Municipiului Bucureşti.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus