România Liberă / iunie 2005
Documentarul Blestemul ariciului realizat de Dumitru Budrala în cadrul Studioului de Film ASTRA din Sibiu a fost invitat la cunoscutul Festival Internaţional de Film de la Oxford, organizat de Royal Anthropological Institute. Festivalul va avea loc între 18 şi 21 septembrie, într-o ediţie omagială, pentru că în acest an se împlineşte un secol de la înfiinţarea Royal Anthropological Institute.

Pînă în luna septembrie însă, filmul lui Dumitru Budrala mai participă, în luna iulie, la Festivalul Golden Apricot din Erevan, Armenia. Road-movie despre o comunitate de ţigani ardeleni, pregătit în cinci ani şi filmat în doi, Blestemul ariciului a avut de la premiera sa din cadrul ediţiei de anul trecut a Festivalului ASTRA de la Sibiu o carieră internaţională spectaculoasă. A fost selecţionat în competiţia pentru Premiul "Joris Ivens" din cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam, a fost selecţionat la Zagreb, Salonic, Sfîntu Gheorghe (la film doc.2, unde a primit Marele Premiu), Tartu, Freiburg, Nyon, Chişinău, Budapesta, Stockholm.

La începutul lunii iunie a participat la Festivalul "Beeld vor Beeld" de la Amsterdam şi la TIFF, Cluj-Napoca. El a fost, de asemenea, solicitat ca material didactic pentru Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, University College din Londra, Central European University din Budapesta, Institutul Max Plank din Halle şi Deakin University din Melbourne.
Regia: Dumitru Budrala

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus