octombrie 2014
După Traian şi Decebal. (Din filele istoriei gay în România)
Luni, 6 octombrie 2014, la ora 20.00, Stagiunea TIR (Teatrul Istoriilor Recente) vă aşteaptă la spectacolul După Traian şi Decebal. (Din filele istoriei gay în România)

Cum "se trăia gay" înainte de 1989 în România? Care erau locurile de întâlnire? Care erau ritualurile de socializare şi structurile de oprimare? Care erau efectele articolului 200 care pedepsea, cu închisoarea de la 1 la 5 ani, relaţiile sexuale între persoanele de acelaşi sex? Cum puteai să fii cine erai, fentându-ţi identitatea şi, totuşi, existând într-un regim de acceptare tăcită? Cum au continuat abuzurile împotriva dreptului la reprezentarea identităţii după 1989?

După Traian şi Decebal este un fragment de istorie underground a fenomenului homosexualităţii înainte şi după 1989. Paradoxurile cenzurii au funcţionat perfect. Deşi era interzis, a existat o viaţă gay în România.

Spectacolul se va juca la Teatrul LUNI de la Green Hours în cadrul Stagiunii TIR (Teatrul Istoriilor Recente). Stagiunea TIR (20 septembrie-14 octombrie 2014) este un proiect de revalorizare a istoriei recente prin intermediul unor spectacole de teatru care au în centru momente istorice semnificative şi controversate, cu impact în evoluţia socială şi culturală actuală. Proiectul prezintă 6 spectacole şi un film documentar care pornesc de la documentarea istoriei recente, spectacole de investigare şi dezbatere a unor evenimente cu impact important asupra prezentului din România şi Republica Moldova. Toate spectacolele vor fi urmate de dezbateri cu publicul moderate de istoricul Marius-Bogdan Tudor.

Proiect finanţat de ARCUB - Artă şi Cultură Bucureşti, prin programul "Bucureşti 555"
Parteneri: Teatrul LUNI de la Green Hours, U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale"
Parteneri media: DigiTV, ŞapteSeri, Think Outside the Box, CriticAtac, SUB25, Veioza Arte 
Contact: Ionuţ Sociu (0729743952, [email protected])  
Contact rezervări: Andrei Şerban (0728839007, [email protected]

 După Traian şi Decebal. (Din filele istoriei gay în România)
De / cu: Paul Dunca, Mihaela Michailov
Scenografia: Andrei Dinu
Producţia: Salonul de Proiecte, Bucureşti
Regia: Paul Dunca, Mihaela Michailov Cu: Paul Dunca, Mihaela Michailov

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus