februarie 2015
Grand Central
Léa Seydoux, etichetată de curând drept noua revelaţie a Hollywood-ului datorită rolului de super-spy 007, poate fi urmărită în cinematografele din România în filmul Iubire Radioactivă: Grand Central, din 27 februarie 2015. Léa ne atrage atenţia de fiecare dată când apare pe marele ecran - calmă, seducătoare şi aproape hipnotică - iar în Grand Central demonstrează încă o dată că are o prezenţă impunătoare: "Ce m-a atras la film este viziunea regizoarei, modul în care a ales să spună povestea... ador poveştile de dragoste."

Filmul este valoros datorită distribuţiei bine alese, imaginii captivante şi a firului narativ uşor de urmărit, dar complex în trăirile personajelor.
 
Karole (Léa Seydoux) şi Gary (Tahar Rahim) trăiesc o iubire apăsătoare şi toxică în umbra radioactivă a unei centrale nucleare. Tot în jurul lor este nociv şi prezintă o reală ameninţare. Prinsă într-un triunghi amoros, Karole este constrânsă să facă o alegere. Gary se confruntă cu nivelul ridicat de radiaţii la care este supus zi de zi şi cu angoasele unei atracţii fatale. Mediul radioactiv şi dragostea obsesivă au ceva în comun, regizoarea Rebecca Zlotowski declară că "la o mai mare expunere, te supui unor anumite riscuri, uneori dragostea este ca o boală".

Léa spune despre Karole că este un personaj puternic, curajos, cu o construcţie interioară asemănătoare cu cea a unui soldat, în ciuda multiplelor scene erotice pe care le interpretează. Deşi a intrat în pielea mai multor  personaje controversate, Léa repetă că nu este un " fan uriaş al scenelor cu sex".

Rebecca Zlotowski nu a fost nevoită să facă nicio audiţie pentru rolurile interpretate de Léa Seydoux (cu ea a mai colaborat inclusiv pentru Belle épine) şi Tahar Rahim. S-a gândit la ei încă de la început, le-a făcut propunerea şi au acceptat. 

Grand Central este un must see atât pentru cei care au mai întâlnit-o pe Léa în Mission: Impossible - Ghost Protocol sau în La vie d'Adèle, cât şi pentru cei care caută noi chipuri interesante în cinema.
 
Mai sunt câteva luni bune până să apară Spectre, aşa că vă recomandăm să o vedeţi înainte pe Léa Seydoux în filmul Grand Central.

Din 27 februarie 2015, pregăteşte-te să fii contaminat cu iubire!

Grand Central va rula la: cinema Elvira Popescu, Union, Grand Cinema Digiplex, Movieplex, în Cluj Napoca la Cinema Victoria, în Tîrgu Mureş la Cinema Arta, în Constanţa la Cityplex, în Craiova la Cinema Modern, în Botoşani la Cinema Unirea, în Iaşi la Cinema Republica, în Deva la Cinema Patria şi în Piatra Neamţ la cinema Dacia.
Regia: Rebecca Zlotowski Cu: Tahar Rahim, Léa Seydoux, Olivier Gourmet, Denis Ménochet

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus